Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 18 - 24. MAJ

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Ovna koji će uneti dinamiku u radnu nedelju, a posebno prvog dana. Obratite pažnju na svoje strpljenje i impulsivnost. Reagovaćete na prvu loptu, i nećete imati takta u odnosima sa drugim ljudima. Puno komunikacije nas očekuje u ponedeljak, koji je ujedno veoma dobar dan za postizanje dogovora i početak nekih projekata. 

U utorak su već naglašeni sukobi i potreba za dokazivanjem i dominacijom, što se može videti kroz određene manipulativne odnose. Obratite pažnju da ne padnete u takve zamke, ali takođe ni vi to ne radite drugima, jer će to biti kratkog daha. Varnice i iskre će vrcati ovog dana, pa je savet fokusirati se na fizičke vežbe i fizičku angažovanost koji će biti model za kanalisanje besa. Ako ste neko ko inače gura pod tepih, ili potiskuje, ovog dana bi mogao da eksplodira. Obratite pažnju na predeo glave. Moguće su glavobolje. 

Od srede se menja energija, jer se Mesec seli u pitomi znak Bika, što će doneti mirniju atmosferu ali i potrebu da se priča o finansijama, pokretnoj imovini, novcu, kupovini, hrani i ljubavi. Ovog dana očekujte neočekivano, i mnogi će doživeti susret starog sa novim. Neke stvari, situacije i odnosi će se pojavljivati ovog dana sa tendencijom da se moraju promeniti. Starim putem se više ne može, treba da dođe do promene, ali bez odbacivanja stvari iz prošlosti. Sunce ovog dana ulazi u znak Blizanaca, pa zajedno sa Merkurom pokreće naše misaone procese, kao i planiranje, donošenje odluka i aktivaciju projekata u vezi trgovine, pisanja knjiga, marketinga, ideja, edukacija. 

Četvrtak je dan u kojem se posebno aktiviraju partnerski odnosi. Situacije mogu pojačati sumnje u osobu sa kojom ste u vezi, preispitivanja, razotkrivanje laži, prevara, obmane, ali i idealizaciju, kao i aktivaciju odnosa na daljinu i tajne veze. Ovog dana je najbolje posvetiti se kreativnosti, umetnosti, filmu, muzici, slikarstvu, uživanju u nekim jako lepim stvarima.

Petak je veoma zanimljiv i dinamičan dan. Tog dana dešava se mlad Mesec koji donosi aktivaciju i pokretanje novih stvari u vašem životu, i od toga dana pokrenite ono što planirate. Biće puno susreta, emotivnih ali i poslovnih, komunikacije i dopisivanja, pokretanje važnih živtnih tema, kao i konkretizacija istih. Prve naznake ostvarenja vaših važnih ciljeva možete imati upravo ovog dana. Ukoliko nemate, onda od ovog dana pokrenite sve što vam je bitno. Ovaj mlad Mesec je posebno značajan za osobe u znaku Blizanci.

U subotu se pripazite tendencije za ulazak u nesporazum. Bitno je distancirati se od previše priče, posebno ukoliko vas to zamara, kao i distancu od onih osoba za koje znate da su negativne i da u vama izazivaju bes.

U nedelju se prepustite uživanju, laganoj komunikaciji, čitanju knjiga ili pohađanju nekih online seminara.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 11 - 17. MAJ

Sedmicu započinjemo egzaktnim aspektom Meseca i Urana što ukazuje na nedelju punu promena, koje će se odraziti na konkretnom praktičnom nivou. Prvog dana nedelje, glavni akter, planeta Saturn, okreće svoj hod. Dobro isplanirajte ovu nedelju i gledajte da ništa ne prepustite slučaju. Budite tačni i precizni sa vremenom, kao i planiranim aktivnostima. Planeta karme i vremena vraćaće u vaš život sve ono što ste gurali pod tepih, suočiće vas sa prošlim radnjama i obavezaće vas na preuzimanje odgovornosti. I to će biti tako sve do početka septembra. Tokom svog retrogradnog hoda vratiće se u znak Jarca, da još jednom čekira sve one oblasti i ispite koje niste savladali, svakome u zavisnosti na životnu oblast kojom prolazi. Prvog dana nedelje planete Merkur i Mars će sa poslednjih stepenova napraviti kvadrat, koji može uticati na krupne sukobe i svađe. Sukob između slobode i vezanosti, borbe za sebe i za druge. Pripazite se i ne ulazite u konflikte, osim ako niste spremni da preuzmete odgovornost za svoje odluke i akcije. U nekim oblastima i u nekim odnosima možete staviti tačku. Takođe, u ponedeljak uveče Merkur će promeniti znak i ući u znak Blizanaca, što će doneti bolju komunikaciju i jasnoću u odlukama. Bolji period za sprovođenje planova, ideja, potpisivanje ugovora, komunikaciju, papirologiju, saobraćaj, kupovinu tehnike, automobila i telefona. Iskoristite ovaj period do 28. Maja.

U utorak ćete imati veću jasnoću i jasniju sliku i viziju sebe u budućnosti i dugoročnih planova. 

Prva dva tri dana zapisujte ciljeve i ne pričajte puno o svojim planovima. Budite u tišini i fokusirajte se na budućnost i kojim koracima možete do nje stići. Tog dana se i planeta vizije, Jupiter, okreće retrogradno, što doprinosi tome da ćemo se baviti prošlim planovima, idejama i projektima koje smo započeli možda još krajem prošle godine.

U sredu se situacija menja, jer donosi prve zastoje i prepreke u ostvarivanju ciljeva. Iako neke stvari neće ići po planu, pokušajte da ostanete mirni i dosledni i videćete vrlo brzo kako će se stvari promeniti u vašu korist. Planeta ljubavi i finansija, Venera, u sredu kreće retrogradnim hodom, i takođe donosi izazove, posebno na polju ljubavi, odnosa, braka i finansija. Očekujte povratak osoba iz prošlosti koje su vam bile važne u emotivnom smislu, kao i problema i situacija koje ste mislili da ste rešili. Mars je takođe promenio znak, i ušao u znak Riba, što predstavlja period finalizacije važnih projekata koje ste započeli još pre godinu i po dana. Četvrtak je dan lepe komunikacije, ponovnih susreta i ujedinjenja, ali i nesklada između emocija i racija, koji će se manifestovati posebno kroz određene partnerske odnose.

Petak ujutro ćemo dočekati uspavaniji i konfuzniji. Neko će imati živopisne snove, dok će drugima trebati više vremena da se razbude i prionu na posao. Već od ranig jutra vas neko ili nešto može iziritirati te ćete imati potrebu da se distancirate. Celog dana se možete osećati konfuzno, rasejano i zaboravno. Ovog dana ne planirajte neku važnu komunikaciju niti dogovore, posebno u popodnevnim časovima. Sunce je u trigonu sa Plutonom pvog dana što je povoljan aspekt da napravite neke korenite promene u svom životu. Možete biti svedok nekih većih promena po pitanju određenih važnih osoba iz vašeg života po pitanju hijerarhije ali i ekonomskog stanja.

Subotu posvetite meditacijama, prijatnoj distanci, spavanju i odmoru, wellnessu, gledanju filmova ili čitanju knjiga. Odličan je dan za hedonizam i inspiraciju. 

Nedelja je dan koji ćemo više provesti u miru i odmoru, dok će veče doneti impulsivnost i pojačane reakcije, kao i nedostatak takta. Imaćete veliku potrebu da nešto radikalno promenite i nećete imati strpljenja da to sprovedete u delo. Imaćete osećaj da su vam konačno jasne neke stvari i situacije i da sada kristalno jasno znate koji je vaš pravac u kojem treba da se krećete. Tome doprinosi Sunce u trigonu sa Jupiterom. Sve što želite možete da ostvarite samo ako se usudite, poruka je ovog aspekta. Takođe, dobar je aspekt za pokretanje finansijskih planova, dobijanje sertifikata, odluke o početku školovanja i usavršavanja, legalizaciji i ozvaničenju.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 4 - 10. MAJ

Ova sedmica počinje vrlo dinamično i zanimljivo. Ponedeljak ćemo jedva dočekati da prionemo na posao, radne obaveze, ali i da se pozabavimo svojim zdravljem. Idealan je dan da započnemo promenu nekih svojih navika, postavimo važne projekte koje se tiču zdravlja, navika i svakodnevnice, kao i posla kojim se bavimo. Ovo uradite odmah ujutro, jer ćemo se u naredna dva dana baviti odnosima, posebno emotivnim odnosima, bračnim partnerstvom i zajednicom. Zbog aspekta kvadrata Venere i Neptuna mnogi će se suočiti sa razočarenjima. Ukoliko ste idealizovali osobu sa kojom ste u emotivnoj vezi, najverovatnije je da ćete otkriti nešto što će vas razočarati. Mnoge neistine, laži, i tajne isplivaće na površinu. Ovo je aspekt tajnih veza, platonskih veza, preko društvenih mreža, kao i veza na daljinu. Stoga će mnogi u ovom periodu preispitivati odnose u kojima se nalaze. Pitaće se da li je zaista vredno truda, posebno osobe u znaku i podznaku Riba, Strelčeva, Devica i Blizanci. Nakon tog početnog razočarenje neki će prihvatiti da su njihovi partneri samo ljudi koji imaju pravo na grešku te će se dogovoriti o novoj šansi koju će dati svom odnosu. Takođe, ovaj aspekt nije povoljan za kupovinu nekih praktičnih stvari jer je više verovatno da ćete tu stvar preplatiti ili da neće ispuniti vaša očekivanja. Ukoliko kupujete umetničke predmete, donji veš ili parfeme, nešto što vam nije preko potrebno, budite svesni da je taj novac investicija u vaše zadovoljenje ili hir. U ponedeljak veče imamo aspekt konjukcije Merkura i Sunca koji može doneti važne informacije ili vesti oko nekih projekata ili dogovora koje ste započeli još u februaru. Iskoristite ovaj aspekt da donesete neku bitnu odluku, potpišete neki ugovor, plasirate ideju, knjigu ili uložite novac u poslovni poduhvat. 

Utorak je dan u kojem ćete razmišljati i pričati o odnosima, i sva energija će biti uperena ka balansiranju i stabilizaciji emotivnih ili poslovnih veza. Shvatićete da ne želite da idete kroz život sami već da su vam potrebni drugi ljudi, posebno podrška emotivnog partnera. Bikovi i Vage su glavni akteri ovih dana. 

Sreda je dan u kojem se atmosfera menja, i donosi niz ograničavajućih faktora u našu svakodnevnicu. Ukoliko ste čekali neki novac, možete naići na odlaganje istog, ili na poteškoće da se realizuje neki kredit ili pozajmica. Budite spremni na preokrete situacija, pojačanu emotivnost, posesivnost, ljubomoru, nedostatak bliskosti i distancu u odnosima. Pojavljivaće se okolnosti i situacije u kojima se nećete osećati podržano. 

U četvrtak imamo pun Mesec koji će se odigrati u znaku Škorpije. Ovo je, iako jedan od najplodnijih, pun Mesec koji donosi izvesno energetsko čišćenje i razvezivanje. Pogledajte u svom životu koga i od čega se trebate odvezati, osloboditi i oprostiti. Pogledajte koji strahovi vas drže na istom mestu godinama, i otpustite ih. Vrlo je verovatno da ćete ovo osvestiti kroz neku konverzaciju sa određenim osobama, sa kojima se nećete složiti oko važnih pitanja. Ovog dana je potreban veći stepen hrabrosti da se živi iskrenije i autentičnije. Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije biće glavni akteri ovog punog Meseca. 

Petak ujutro je vreme u kojem kontrolišite svoju strast i ljutnju i usmerite je i kanališite na neki konstruktivniji način. Takođe, ne budite brzopleti jer je mogućnost emotivne i fizičke povrede veća. U popodnevnim satima situacija će se promeniti i krenuti u pozitivnijem smeru posebno ukoliko obuzdate svoje ispade rano ujutro.

U subotu je najbolje posvetiti svoje vreme inspiraciji, kreativnosti, miru i tišini. Prijatna tišina bez puno razgovora držaće vas u stabilnosti. Ukoliko ipak budete imali potrebu da se raspravljate nezadovoljstvo može da eskalira i donese izvesne posledice po vaše bliske odnose, posebno u večernjim časovima. Izađite iz uobičajenih obrazaca ponašanja posebno u komunikaciji sa drugima. Uradite nešto potpuno drugačije. 

Nedelja je dan u kojem konačno možemo ugledati svetlo na kraju tunela. Lepi aspekti nam mogu doneti početak ostvarivanja dugoročnih planova, povoljne vesti ali i pokretanje važnih planova sa kojima ćete krenuti od nedelje. Iskoristite ovaj dan za važne kontakte, dogovore i odluke.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 27. APRIL - 3. MAJ

Ova sedmica će biti interesantna iz ugla planete Merkur, što je planeta komunikacije, razmišljanja, odluka, planova, ideja i dogovora, ali i saobraćaja, kraćih putovanja i trgovine. Naime, prvog dana nedelje Merkur menja svoj znak, i ulazi u znak Bika, u kojem će se zadržati vrlo kratko, samo do 11. maja. Ipak, ovaj tranzit će pokrenuti pitanja ekonomske situacije, finansija i trgovine, pa u tim oblastima očekujte promene. Ova nedelja će najviše uticati na osobe sa znakom ili podznakom Blizanci i Device, koji mogu imati najveće promene i preokrete. Takođe, ovaj tranzit će doneti i puno priče, odluka i pregovora u emotivnim i partnerskim odnosima. Iako prvi dan nedelje može početi konfuzno, sa osećajem rasejanosti ili je u pitanju samo veća potreba za snom i povlačenjem, izbegavajte situacije u kojima nemate dovoljno samopouzdanja ili se osećate ranjivo u odnosu na drugu osobu. Ponedeljak veče Mesec prelazi u znak Raka što dodatno pojačava emotivnost i razdražljivost.
U utorak nas očekuju promene koje su neizbežne, ali korisne. Ticaće se finansija, porodice i odnosa. Možemo imati veću jasnoću u vezi nekih bitnih planova koje želimo da pokrenemo u vezi porodice ili privatnog biznisa. Ipak, Merkur u kvadratu sa Saturnom može doneti prepreke u komunikaciji, kvarove uređaja, automobila, izazove u saobraćaju ili sa papirologijom. Ukoliko planirate da podignete kredit ili očekujete izvestan novac, možete se suočiti sa odugovlačenjem u vezi realizacije.
Sreda je dan u kojem možemo preterivati uemotivnim reakcijama, osciliraćemo iz emotivnosti, razdražljivosti i povlačenja, do emotivne hladnoće, rezervisanosti i grubosti. Ovo će posebno biti aktuelno u emotivnim i porodičnim odnosima. Iritiraće vas i svoje i tuđe slabosti.
Četvrtak je dan u kojem se možemo suočavati sa više izazovnih situacija koje će se smenjivati prilično neočekivano i burno. Sve važne dogovore i planove ne obavljajte u četvrtak, jer je velika verovatnoća da nećete postići željeno ili će se situacija prolongirati. Ovaj dan je posebno aktuelan za Vodolije, Bikove, Lavove i Škorpije.
U petak imamo aspekt konjukcije Merkura i Urana, što može doneti neočekivane ideje, informacije, razgovore i odluke. Budite otvoreni za nove ideje, neobične planove i razvoj događaja. Možete naći nova rešenja za stare probleme. U popodnevnim časovima može doći do rasprave i prepirke, posebno ako budete nametali drugima svoje stavove i uverenja. Uzdržite se od širenja pozitivizma i dozvolite drugima da imaju drugačije stavove i osećanja u odnosu na vas.
Subota je dan u kojem preporučujem da se aktivirate i budete vredni. Radite nešto oko i u kući, sadite, pravite prolećno čišćenje. U svakom slučaju uposlite se, mentalno ili fizički. Ukoliko budete besposleni aktiviraće se unutrašnji kritičar i zvocaćete zbog sitnica, samo ćete primećivati greške i propuste.
U nedelju ćemo imati potrebu više da pričamo i istaknemo svoju ličnost, kroz različite aktivnosti koje drugi neće podržavati, što može voditi u nesporazume. Savet je ovog dana što manje govoriti i usmeriti se na čitanje knjige, pisanje, obaveze vezane za posao koji radite. Popodne možete osetiti pojačano nezadovoljstvo, koje se može manifestovati kao nervoza u vezi emotivnih odnosa i preispitivanje validnosti vašeg emotivnog izbora. Neko će provesti veče u sanjarenju i izležavanju, gledanju serija ili filmova, a neko će razmišljati i opterećivati se svojim zdravljem.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 20 - 26. APRIL

Sedmicu započinjemo lepim aspektom Meseca i Jupitera, što će doneti novi elan i optimizam. Kada Mesec u jutarnjim časovima pređe u impulsivni znak Ovna, energija će se usijati. Budite što aktivniji u ponedeljak iako nije radni dan. Radite fizičke vežbe kod kuće ili se uključite u online treninge. U protivnom možete biti nestrpljivi, brzi na rečima i reakcijama. U svemu održavajte meru i ne preterujte u nametanju sopstvene volje u odnosima. Lep aspekt prema Saturnu obećava da kroz istrajnost, fokus i doslednost možete imati rezultate u vremenu ako se sada aktivirate u cilju nekih promena ili pokretanja projekata.
U utorak imamo kvadrat Sunca i Saturna što će doneti prve izazove, restrikcije i prepreke, što nije znak da se obeshrabrite! Potrebno je samo da budete svesni da se upornost isplati, i da ne odustanete kada se pojave prva ograničenja. Takođe, ovaj aspekt znači da se nečega morate odreći da bi vam bilo bolje. Sunce u Biku ukazuje na vezanost za neke nezdrave navike u ishrani, kojih se sada morate odreći ukoliko želite zdravije telo. Ovaj aspekt, takođe govori o nepovoljnim okolnostima vezanim za finansije i ekonomsku situaciju, kao i za smanjenu vitalnost i imunitet kod nekih osoba. Pored ovog aspekta, imamo lepe aspekte ka Merkuru i Marsu koji donose volju i inicijativu da se započnu novi projekti.
U sredu možemo imati poteškoće u komunikaciji, posebno u vezi prenošenja znanja ili nekih informacija, koje mogu biti povod za svađe i rasprave. Tog dana je smanjena svest, pred mlad Mesec, pa su ljudi generalno osetljiviji i reaguju drugačije od uobičajenog. Posebno je emocija straha prisutna tog dana, iz koje će se postavljati odbrambeno i ofanzivno će reagovati, razne situacije mogu doživeti kao napad na njihovu ličnost.
Rano ujutro, u četvrtak, imamo mlad Mesec u znaku Bika, koji je veoma poseban jer je u konjukciji sa Uranom i kvadratu sa Saturnom. To znači da će se u narednih mesec dana, a posebno prvih 14 dana, odigrati velike i značajne promene na polju finansija, ekonomije, emotivnih odnosa, zemlje, imovine, ali i među vodećim figurama na društvenoj sceni. Sada će biti potrebno naći potpuno nova rešenja za stare probleme, kao i nov način funkcionisanja u starim oblastima života. Promene su neminovne i neizbežne. Budite otvoreni za njih.
Petak ujutro pokušajte da kanališete bes i nervozu na neki funkcionalniji i lakši način, i ne ulazite u rasprave ko je u pravi. Pokušajte ovog dana da vaše reči budu usmerene na šalu i zajedničke teme, umesto na različitost i ono što vas razdvaja. Ovog dana ugodite sebi i drugima, obradujte nekog osmehom, cvetom ili prigodnim poklonom. Pokušajte što više da uživate ovog dana i priuštite sebi hedonizam koliko je to moguće. Počastite sebe ili ukućane dobrim kolačima.
Vikend može proći prilično burno sa veoma aktivnom komunikacijom. Ako budemo zatvoreni i tog vikenda, što je izvesno, komunikacija će prštati od strasti, ljubomornih scena i manipulativnih igrica. Celog vikenda je aktivna planeta Merkur koja govori o našoj komunikaciji, mislima, razmišljanju, odlukama, načinu na koji govorimo. Pri tome, Mesec je u znaku Blizanaca koji dodatno pojačava temu komunikacije. Merkur je u izazovnom aspektu sa Plutonom, koji istog dana kreće retrogradno. Ovo će doneti teme o kojima će se pričati ili razmišljati za vikend, a to su neke odluke koje ste možda već davno trebali doneti, reči koje ste davno trebali izgovoriti, ali niste. I sada pod izazovnim okolnostima, misli neće moći ostati na nivou misli veće će se oblikovati u reči, rečenice i odluke. Povećani stepen nasilja, fizičkog, psihičkog i emotivnog biće prisutan, vesti o nepovoljnim okolnostima, smrti, kod nekih će se probuditi detektivski njuh, intuicija ali i strahovi. Bolje je ispuniti simboliku ovih aspekata ukoliko budete gledali neki težak film, seriju ili da pročitate takvu knjigu, sa temom smrti, nasilja, genocida, istraživanjem ili forenzikom.
Nedelju završavamo sa dva planterna aspekta, to su Merkur u kvadratu sa Jupiterom i Sunce u konjukciji sa Uranom. Zbog nekih svojih očekivanja, ideala i uverenja možete ući u raspravu sa nekim osobama iz vaše okoline. Veoma je važno izaći iz uobičajene šeme i ustanovljenih obrazaca ponašanja i doneti promenu u svojim reakcijama. Ukoliko ste spremni na radikalne promene i rezove onda je vikend idealan za to.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.