Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 17 - 23. AVGUST

Aspekti najavljuju sedmicu u kojoj ćemo imati izazove na emotivnom polju. Prvi aspekt u ponedeljak ujutro opisuje emotivnu distancu, rezervisanost i hladnoću u emocijama, razdvajanje i udaljavanje. Sve ono što želimo kao da je daleko ili imamo osećaj da je prisutno puno prepreka da ostvarimo željeno. Ipak, u ponedeljak imamo dva sjajna aspekta, koji se ne tiču emocija i bliskosti. Od ranog jutra bićete užurbani, ali i sami pokrenite lavinu događaja u svom životu i svakodnevnici. Obavite važne dogovore, pokrenite ideje i planove, potpišite papire i donesite bitne odluke. Ovog dana je više nego izvesno da će se mnoge stvari konačno pokrenuti sa mrtve tačke. Nešto što ste duže vremena čekali kao odgovor, ili informacije koje ste priželjkivali sada stižu. Mesec se seli u znak Lava što će naglašavati ego i sopstveni identitet, te ako budete bili u izazovnim situacijama reagovaćete burnije jer ćete sve doživeti mnogo dramatičnije nego što zaista jeste.Previše emocija lako može dovesti do nesporazuma i haosa. Ovog dana budite fizički aktivni.

Utorak aktivira emocije ljubavi, hrabrost i inicijativu. S obzirom da Venera pravi lep aspekt ka Uranu imate podršku da rizikujete i doživite lepe situacije kroz zabavu, flert, neočekivano zaljubljivanje i iznenadne ponude za uživanje koje trebate prihvatiti. Neočekivan poklon, novac ili simpatije izvesne su ovog dana. Ne doživljavajte ništa suviše lično ovog dana, ne planirajte, već se prepustite spontanim događajima i svom impulsu. Sreda je dan u kojem imamo mlad Mesec koji je fenomenalan za aktivaciju novih situacija posebno onih koji se tiču identiteta i unapređenja ličnosti, ljubavi, kreativnosti, talenata i dece. Posvetite se malo tim oblastima života i odlučite da negujete taj deo sebe u narednih mesec dana. Zapitajte se gde ste zapostavili ili potisnuli svoju hrabrost i prirodno pravo da uživate, volite i budete voljeni, razvijate svoju kreativnost i zabavljate se bez nekog konkretnog i ozbiljnog cilja. U popodnevnim časovima uzdržite se od kritike i insistiranja na perfekcionizmu. Neki se odnosi mogu završiti upravo zbog toga. U četvrtak Merkur ulazi u znak Device, gde će doneti i pokrenuti oblasti posla, zdravlja, svakodnevnice, rutine i radnog mesta. Ovaj dan iskoristite za postavljanje dugoročnih ciljeva u tim oblastima i organizaciju svog poslovnog dela života, kao i uvođenja nekih zdravih navika u svoju rutinu. Dobar je dan za pregovore i donošenje odluka, kao i potpisivanje ugovora. Od petka se više bavimo našim partnerskim odnosima. Mesec kroz znak Vage doprinosi tome, kao i potrebi da stvaramo balans i harmoniju kroz važne odnose. U petak je potrebno otkriti smisao u stvarima u kojima uživamo, te aktivirajte lakoću i zadovoljstvo. Na taj način doprinosite da se pojavi vizija i aktivira osećaj svrhe i postignuća. U subotu i nedelju ćete tačno znati na čemu ste u svojim emotivnim od odnosima, koji će biti ili jako kvalitetni ili ćete uvideti koliko je važno da se nešto promeni usled očiglednog nezadovoljstva. Svaku emociju koju budete osetili pokušajte da ne doživite dramatično. Sagledajte realno svoje odnose i ništa ne preuveličavajte. Sunce ulazi u znak Device što će dodatno uveličati postojeće probleme, ali će dati i potrebu da se stvari radikalno promene i poprave. Iskoristite ovaj period za unapređenje svog života. U nedelju su izvesni konflikti i sukobi, posebno tokom pre podneva. Jedna strana će insistirati na svom stavu i potrebi da bude u pravu, dok će druga strana morati da se prilagodi i spusti loptu. Ukoliko se to ne postigne doći će do svađe. Ako ne dođe do otvorenog sukoba svako će se povući u svoj kraj prostorije, dok će distanca i jaz lebdeti u vazduhu.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 10 - 16. AVGUST

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Bik, što će već prvog dana doneti temu novca i finansijskih ulaganja. Dosta će se pričati i o hrani, ljubavi, vernosti i posvećenosti, a javiće se velika potreba za hedonizmom i čulnim uživanjima. Ovog dana se posvetite sebi, partneru, imovini i planiranju finansijskih investicija. Istog dana Merkur pravi izazovan aspekt sa Uranom što donosi neočekivane i iznenadne promene planova, kraćih putovanja, kvarova automobila, tehnike, ali i izazove u komunikaciji i sa papirologijom. Tvrdoglavost će biti naglašena, pa će se u komunikaciji postaviti i tražiti krivac za neku situaciju. Više se usmerite na traženje lakoće i ljubavi u napetim okolnostima nego u nametanje krivice i odgovornosti.

U utorak ćete trebati postaviti stvari na svoje mesto uz veoma precizno vremensko ograničenje. Međutim, pojava lenjosti koja je naglašena tog dana može potpuno usporiti razvoj događaja. Važno je samo da budete svesni da niste baš orni za posao i da budete strpljivi sa sporim razvojem događaja. 

Sreda je jedan sasvim opušten dan u kojem trebate osetiti i videti kako se vaši dugoročni planovi lagano razvijaju u dobrom smeru. Ovog dana budite pozitivni i budite lakoću, šalu i smeh u komunikaciji. Igrajte se sa svojom ili tuđom decom, ili aktivirajte svoje unutrašnje dete. Isplanirajte neko druženje, kraće putovanje ili početak edukacije.

U četvrtak imamo jedan od najizazovnijih aspekata, koji iako je tačan u četvrtak, deluje malo ranije i malo kasnije, te će se i ponoviti do kraja godine. Ovaj aspekt može da se doživi kroz neke napete odnose ili situacije i okolnosti. Aspekt donosi ekstremne svađe, konflikte i sukobe, oružane napade, rat, požare, eksplozije, i sukob između starih i novih struktura, starijih i mlađih osoba. Ukoliko imate aspekt između Marsa i Plutona onda možete osetiti ovaj aspekt i na ličnom planu, ali i kroz kolektiv.

Pod utiskom od četvrtka, petak može doneti ljutnju i bes kroz određene emotivne odnose. Lični stavovi mogu uticati da se vatreno zalažete za svoje mišljenje i vrednosti kojima se vodite. Posebno će vas razbesneti činjenice koje budete otkrili tog dana koje vam se neće dopasti. Ipak, pokušajte da sve okrenete na šalu, i ne shvatajte ozbiljno ni lično sve što budete osetili ili čuli tog dana.

Vikend će biti rezervisan za porodicu i bliske odnose, posebno kroz decu. Takođe, aktivirajte poseban kvalitet bliskosti kroz partnera ili osobe koje volite. Odnosi sa ženama mogu se dodatno produbiti. Tog dana planeta Uran kreće svoj retrogradni hod. S obzirom da je Uran planeta velikih spoznaja i promena, ona će nas u narednim mesecima terati da se okrećemo ka unutrašnjim saznanjima, spoznajama i promenama. Doneće ponovo neke situacije vezane za novac i ekonomsku situaciju.

Nedelja je opet jedan izazovan dan jer se jako aktivira Ego koji će se doživeti kroz neprijatne odnose sa nekim autoritetom, kao što je otac ili muž, ali i neko ko vam je nadređeni. Ovaj dan nosi sukob dva Ega, gde svako vođen svojim mišljenjem insistira da se bude po njegovom. Ovo će se najviše doživeti kroz odnose unutar primarne ili sekundarne porodice, kroz decu, partnerske i rodbinske veze. Ukoliko ne uspete da aktivirate bliskost i udobnost u svom telu dok budete osećali nalet besa, ući ćete u ozbiljne svađe.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 3 - 9. AVGUST

Ovu sedmicu započinjemo dosta stresno. Mesec tranzitira znakom Vodolija i najavljuje promene, koje nam se u većini neće dopasti. Pokušajte da se pripremite na neočekivan sled događaja koji će vas izvlačiti iz zone komfora i aktivirati stres i nervnu napetost. Ograničenja od strane nekoga ko vam je veoma važan, kao što su otac ili muž, ali i od nadređenih, nekoga ko uživa veliki autoritet ili je na položaju. Neko će sa takvom osobom ući u veoma žestok konflikt i borbu ega i moći. Tvrdoglavo će se svako držati svoje strane, a uzroci će najviše biti finansijske prirode, kao i svi oblici vezanosti, emotivne, seksualne i zajednički novac i imovina. Istog dana Merkur pravi opoziciju sa Saturnom što donosi probleme, brige, teške odluke, teške misli koje će vas opterećivati i pritiskati. Pripazite u saobraćaju, posebno na preticanje kamiona. Ovaj aspekt simbolizuje i nepovoljne vesti u vezi zdravlja, porodice i donosi distancu i razdvajanje bliskih ljudi. Ponedeljak veče imamo i pun Mesec koji dodatno naglašava sve nepovoljno i donosi intenzitet emocija i pojačane zdravstvene simptome kao što su nesanica, razdražljivost, problemi sa stomakom i glavobolje. Utorak je jedan od najizazovnijih dana, nadovezujući se na ponedeljak. Ovog dana je veoma vqžno ostati pribran i smiren jer vas spoljni događaji mogu isprovocirati da odreagujete burnije. Poštujte zakon, pridržavajte se pravila, ali će upravo to biti okidač da odreagujete neadekvatno. Borba za pravdu, verska ili moralna uverenja, zadrti stavovi i slično biće uzrok za pojavu nepovoljnih dešavanja na ličnom i kolektivnom nivou. Problemi sa zakonom, policijom ili inspekcijom. Čuvajte se agresivnih osoba i izazovnih situacija. Ne izlažite se riziku. Tog dana je Merkur na poslednjem stepenu što donosi probleme u komunikaciji, posebno u kući sa bliskim osobama. Takođe, pripazite decu. U sredu ujutro možete imati poteškoće sa rqzbuđivanjem jer je Mesec u znaku Ribe. Takođe, Merkur prelazi u znak Lava na nekoliko nedelja, što će doneti fokus na druge oblasti života. Do srede smo se bavili pitanjima porodice, kuće, doma, nekretnine ili zemljišta. Od srede će se više razmišljati o uživanju, hedonizmu, ljubavi, kreativnosti i talentima. Želećete da konačno izađete u svet i budete viđeni, a vaše odluke će biti obojene ličnim aspiracijama. Četvrtak nije dan u kojem treba donositi važne odluke. Racio je potisnut emocijama pa bi ste mogli zažaliti zbog nekih reakcija i odluka. Ipak, ako ste povezani sa svojom intuicijom, redovno meditirate i radite na svom duhovnom razvoju ovog dana možete imati značajne uvide i spoznaje. Takođe, ovog dana možete isplanirati neka duhovna ili turistička putovanja. Idealan dan za odmor i relaksaciju, i boravak u spa ili pored neke vode. U petak je Venera na posledenjem stepenu znaka Blizanci pa su izvesni odnosi na klimavim nogama. Neko će odlučiti da okonča određen odnos, a oni koji su u paralelnom odnosu odlučiće da sa jednom osobom prekine vezu. Ovog dana probudite inspiraciju i kreativnost, budite fizički aktivni i u pokretu, jer će se u suprotnom javiti nemir i nedostatak takta i strpljenja što može oslabiti neke odnose. Ovog dana Venera ulazi u znak Rak na par nedelja što će aktivirati ljubavne odnose sa osobama sa kojima imate najveću bliskost i povezanost. Neko će dobiti želju da oformi porodicu i radi na potomstvu. Vikend će proteći u tranzitu Meseca kroz znak Ovan što donosi dinamiku događaja, strast, borbe, nestrpljivost i impulsivnost. U subotu bi zapravo trebalo sve obavljati polako i staloženo dok će vas okruženje iritirati ako vas budu požurivali. Nedelja može doneti različite eksplozije, kako u odnosima, tako i kroz fizičke povrede. Pripazite na mašine, struju, vatru, grejna tela. Ne ulazite u svađe i sukobe.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 27. JULI - 2. AVGUST

Sedmicu započinjemo aspektom kvadrata između Meseca i Saturna koji ukazuje na izvesne probleme u odnosima, posebno braku. To su neki problemi koje već dugi niz meseci ili godina pokušavate da rešite ili ih "rešavate" tako što ih gurate pod tepih i mislite da će se sami od sebe rešiti. I upravo u ponedeljak može ponovo isplivati sve ono što nije kvalitetno u vašim odnosima. Pojaviće se sumnja, nepoverenje, ljubomora, posesivnost, manipulacija, obmanjivanje, i još dosta toga. Neko će reagovati emotivnom distancom i udaljavanjem, dok će drugi vrlo lako ulaziti u nesporazume i svađe, jer će ih aktivirati naizgled sitnice. Veoma je važno da preispitate svoje vrednosti i sagledate svoj život kroz realnu prizmu, kako vaš odnos zaista izgleda, i da ne očekujete i nadate se da će se nešto promeniti bez aktivnog učešća, jer neće. Problemi u odnosima će se samo gomilati i dobijati na snazi. Prvog dana nedelje i Mesec ulazi u znak Škorpije što će dodatno pojačati dramu i intenzitet emocija, posebno strasti, ljubomore i osvetoljubivost. Mnogi mogu upasti u zamku špijuniranja, uhođenja i igre moći i manipulacije. Prvog i drugog dana sedmice budite obazrivi, taktični, posebno u komunikaciji i saobraćaju, ali i kod kuće i sa najbližima, jer mogućnost iziritiranosti i eskalacije konflikta je naglašeniji tih dana. U utorak možete pokušati da izgladite odnose, posebno kada se smire strasti, ali i tada je savet pristupiti vrlo obazrivo i sa dobrom namerom. Važno je imati dobru nameru kada pokušavate da uspostavite neki balans u odnosu. Pogledajte dublje osobe koje se budu pojavljivale tog dana i pokušajte da ih razumete. U utorak obratite više pažnju na svoje finansije, kredite i dugove i pokušajte da napravite strategiju za budućnost, posebno zbog toga što se tog dana aktiviraju duboki strahovi za egzistenciju i finansijsku sigurnost. Napravite promenu ovog dana, u svojoj ishrani, odevanju, navikama, ili prihvatite poziv ili posao koji vam se bude nudio. U sredu možete osetiti veću stabilnost i otvaranje novih vidika i prilika za boljitak. Bićete u skladu, i možete dobiti jasniju viziju svog životnog pravca, posebno ako budete praktikovali vežbe joge, meditacije i vizualizacije. Neko će dobiti priliku da otputuje ili isplanira putovanje u inostranstvo, ili da pokrene pravna i sudska pitanja. U četvrtak možete doneti odluke, potpisati važne ugovore, postići dogovore, ugovoriti sastanke, dobiti poziv ili informacije koje su vam potrebne da dalje razvijate svoje ideje i planove. Povoljan je dan za kraća putovanja ili planiranja istih, za odluke o porodičnom okruženju, proširenju, adaptaciji ili kupovini neke nekretnine. Odličan dan za pisanje, razvoj kreativnosti, mašte, svrhe i smisla života. Tog dana više budite zahvalnost i aktivirajte veru. Petak je dan koji treba da rezervišete za uživanje i hedonizam i da sebe počastite omiljenim ritualima ili stvarima koje volite. U subotu se pripremite za disciplinu, fokus i tačnost. Veoma je važno preuzeti odgovornost za sopstveni život i kreirati ga po svojoj meri, jer u suprotnom ćete tražiti da definišete krivca za to što vam nešto ne funkcioniše. Budite dosledni i tačni, i držite se procedure. Moguće je da ćete osetiti veću emotivnu distancu, umor i bolove u kičmi, kolenima, zglobovima. Nedelja je dan u kojem možemo imati izazov sa osobom koja nam je nadređeni ili nekom muškom energijom (otac, muž). Prisutni su izazovi sa tom osobom ili kroz tu osobu koja prolazi neke velike izazove u svom životu. Pokušajte da izađete iz uobičajenih obrazaca ponašanja i budite spremni i otvoreni za promene i novine. Od ranog jutra možete primetiti da se uvukla neka teskoba, tuga, strepnja i briga, ponekad sa pravim razlogom, a ponekad i bez razloga. Ukoliko vidite da je bez razloga izbegavajte teške teme i opterećujuće stvari jer mogu izazvati da izgovorite nešto što ne mislite i ne osećate. Vikend može doneti ograničavajuće okolnosti, poteškoće i lekcije, u vidu odnosa ili nekih otežavajućih situacija.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 20 - 26. JULI

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Raka koji će doneti temu porodice i porodičnih odnosa, nekretnine i mesta prebivališta, dok će se drugi baviti pitanjima srca i bliskosti. Emocije prvog dana nedelje mogu biti veoma naglašene, i može se pojaviti potreba da se nametne krivica i definiše “krivac”. Neke osobe mogu osetiti preosetljivost stomaka, pa je potreban oprez sa hranom, dok će drugi imati goavobolje ili razdražljivost. S ozbirom da nas u ponedeljak veče očekuje mlad Mesec tome najčešće prethode različita nepovoljna emotivna i/ili zdravstvena stanja. Sačuvajte mir ovog dana jer je prenaglašena svaka senzacija koju budete osetili i iskusili kroz određene događaje i odnose. Imunitet ove nedelje je posebno slab pa pokušajte da se disciplinujete što više. Isto veče Mesec prelazi u znak Lava što će nastaviti “dramu” koja je izazvana prethodnih dana, i udruženo sa nepovoljnim aspektom između Sunca i Saturna može doći do pojave restrikcija, ograničenja i prepreka, kao i problema, posebno među starijim ali i slabijim osobama. Bolje ukinite sami sebi nešto nego da to osetite kroz određene situacije. Ovaj aspekt takođe ukazuje na sukob sa muškarcima, sukob ega i nametanja volje. U utorak je Sunce na 29.stepenu znaka Rak u opoziciji sa Saturnom što ukazuje na “pad” nekog muškarca, autoriteta, pad volje i imuniteta, nekog ko je slab i nije istrajan i ne može da izdrži pritisak. Ovo se može doživeti kroz neku osobu, odnos ili situaciju u užem ili širem okruženju. Spremite se neke preokrete u situaciji. U sredu Sunce prelazi u znak Lav što će doneti dostojanstvo i bolji autoritet, moguće i prve naznake za poboljšanje trenutne situacije. Danas održavajte lakoću, pozitivne misli i reči, pokrenite neke važne stvari u svom životu. Idealan dan za dobre odluke, promene planova, pokretanje novih ideja, papirologije, planiranje putovanja, kupovinu automobila ili telefona. Očekujte povoljne vesti i informacije. Četvrtak je odličan dan za raspremanje kancelarije i životnog prostora, rutinske preglede i uvođenje zdravih navika u svakodnevnicu. Dobar je dan za organizaciju, dogovore i sastanke. U petak pokušajte da usmerite svoju pažnju na rad i obaveze, jer vam polje emotivnih u partnerskih odnosa neće biti jača strana. Lako ćete padati u vatru, bićete ljuti jer će vas iritirati sitnice i primetićete različite mane i nedostatke. Nećete tolerisati kašnjenje, nespretnost i izležavanje. Subota je dan kada se aktiviraju partnerski odnosi, te pokrenite i očekujte razgovore sa partnerom. Za one koji su sami savetuje se da dan provedu u miru i tišini. Ukoliko niste izgladili odnose i postigli harmoniju, u nedelju očekujte niz izazova kroz neki partnerski odnos ili brak. Ulazićete u konflikte i nesporazume, a glavne emocije biće bes i strah, koji će eskalirati tokom dana.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.