Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 25 - 31. MAJ

Ova sedmica biće u znaku promena. U ponedeljak je Mesec u znaku Raka i obrazuje trigon ka Uranu, planeti promene i oslobođenja. Prvog dana sedmice imamo moćan aspekt između Marsa i Urana koji nam daje podršku da idemo ka slobodi, promenama i nečemu novom. Potrebno je izaći iz zone komfora i poznate zone i krenuti u akciju. Veoma je važno ovog dana biti potpuno otvoren za novo, za intuiciju i sinhronicitet. Dozvolite ljudima i situacijama da vam pokažu put kojim trebate ići. Ovog dana vera je presudna, te poverujte svom unutrašnjem osećaju koji je najispravniji put za vas. Kako ćete znati ovih dana šta je najbolje za vas? Tako što će se situacija odvijati lagano, bez dodatnog napora i forsiranja. Ovaj dan iskoristite za sve one promene koje vi želeli da ugledaju svetlost dana u vašem životu. 

U utorak pripazite na pojačanu energiju koja može imati tendenciju da eksplodira. Posebno će to biti aktuelno u kući, porodici, na poznatom terenu i prema bliskim ljudima. Ovog dana bićemo osetljiviji, kako emotivno tako i predeo stomaka, pa pripazite na ishranu, ali i na emocije. Sreda je dan u kojem možemo imati puno dinamike kroz komunikaciju i saobraćaj. Pokušajte da ovog dana nivo stresa smanjite na minimum, a to ćete učiniti tako što nećete praviti puno planova i dogovora upravo ovog dana. Sve što ste isplanirali može doći do klimaksa i neočekivanih obrta situacija. Ego je izražen ovog dana pa pripazite u komunikaciji sa drugim ljudima u kojima može doći do nametanja sipstvenih stavova i vrednosti, bilo vama ili da vi to činite drugima. S obzirom da je Merkur na poslednjem stepenu znaka Blizanci, možete sa nekim prekinuti dogovor ili odnos. U četvrtak imamo lepu energiju pa je iskoristite za partnerske odnose, ulepšavanje, kupovinu, izlaske i buđenje kreativne strane. U četvrtak veče planeta Merkur menja svoj znak i ulazi u znak Rak. Ovo će posebno osetiti osobe sa podznakom Blizanci i Device, kao i osobe sa planetama u ovim znacima. Ovaj tranzit će doneti misli, razgovore i odluke o pitanjima kuće, porodice, privatnog biznisa, nekretnine i zemljišta. Od petka Mesec ulazi u znak Device, pa petak pre podne iskoristite za uživanje, hedonizam i ulepšavanje, ako je to moguće, a popodne pokrenite pitanja posla, administracije i zdravlja. Petak popodne je dobar trenutak za praktična pitanja i važne dogovore i planove koje želite da realizujete. Odluke je veoma povoljno doneti ovog dana. Subotu provedite u čišćenju ormara, kancelarije i prostora u kojem boravite, kao i za raščišćavanje nepotrebnih stvari i administracije. Suzdržite se od komentara i kritike jer ćete vrlo lako upasti u konflikt i nesuglasice. Dozvolite drugima da ne moraju imati iste stavove kao vi. Nedelja je dan u kojem umetnost pravih reči ima najveću moć. Sitnice vas mogu jako iritirati, a zahtevanje od drugih da preuzmu odgovornost može biti veoma nezahvalan zadatak. Fokusirajte se na obaveze i posao, i energiju usmerite u završavanje papirologije, sređivanje emailova, čitanje i pisanje. Veče iskoristite za partnerske odnose i zajedničke dugoročne planove.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 18 - 24. MAJ

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Ovna koji će uneti dinamiku u radnu nedelju, a posebno prvog dana. Obratite pažnju na svoje strpljenje i impulsivnost. Reagovaćete na prvu loptu, i nećete imati takta u odnosima sa drugim ljudima. Puno komunikacije nas očekuje u ponedeljak, koji je ujedno veoma dobar dan za postizanje dogovora i početak nekih projekata. 

U utorak su već naglašeni sukobi i potreba za dokazivanjem i dominacijom, što se može videti kroz određene manipulativne odnose. Obratite pažnju da ne padnete u takve zamke, ali takođe ni vi to ne radite drugima, jer će to biti kratkog daha. Varnice i iskre će vrcati ovog dana, pa je savet fokusirati se na fizičke vežbe i fizičku angažovanost koji će biti model za kanalisanje besa. Ako ste neko ko inače gura pod tepih, ili potiskuje, ovog dana bi mogao da eksplodira. Obratite pažnju na predeo glave. Moguće su glavobolje. 

Od srede se menja energija, jer se Mesec seli u pitomi znak Bika, što će doneti mirniju atmosferu ali i potrebu da se priča o finansijama, pokretnoj imovini, novcu, kupovini, hrani i ljubavi. Ovog dana očekujte neočekivano, i mnogi će doživeti susret starog sa novim. Neke stvari, situacije i odnosi će se pojavljivati ovog dana sa tendencijom da se moraju promeniti. Starim putem se više ne može, treba da dođe do promene, ali bez odbacivanja stvari iz prošlosti. Sunce ovog dana ulazi u znak Blizanaca, pa zajedno sa Merkurom pokreće naše misaone procese, kao i planiranje, donošenje odluka i aktivaciju projekata u vezi trgovine, pisanja knjiga, marketinga, ideja, edukacija. 

Četvrtak je dan u kojem se posebno aktiviraju partnerski odnosi. Situacije mogu pojačati sumnje u osobu sa kojom ste u vezi, preispitivanja, razotkrivanje laži, prevara, obmane, ali i idealizaciju, kao i aktivaciju odnosa na daljinu i tajne veze. Ovog dana je najbolje posvetiti se kreativnosti, umetnosti, filmu, muzici, slikarstvu, uživanju u nekim jako lepim stvarima.

Petak je veoma zanimljiv i dinamičan dan. Tog dana dešava se mlad Mesec koji donosi aktivaciju i pokretanje novih stvari u vašem životu, i od toga dana pokrenite ono što planirate. Biće puno susreta, emotivnih ali i poslovnih, komunikacije i dopisivanja, pokretanje važnih živtnih tema, kao i konkretizacija istih. Prve naznake ostvarenja vaših važnih ciljeva možete imati upravo ovog dana. Ukoliko nemate, onda od ovog dana pokrenite sve što vam je bitno. Ovaj mlad Mesec je posebno značajan za osobe u znaku Blizanci.

U subotu se pripazite tendencije za ulazak u nesporazum. Bitno je distancirati se od previše priče, posebno ukoliko vas to zamara, kao i distancu od onih osoba za koje znate da su negativne i da u vama izazivaju bes.

U nedelju se prepustite uživanju, laganoj komunikaciji, čitanju knjiga ili pohađanju nekih online seminara.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 11 - 17. MAJ

Sedmicu započinjemo egzaktnim aspektom Meseca i Urana što ukazuje na nedelju punu promena, koje će se odraziti na konkretnom praktičnom nivou. Prvog dana nedelje, glavni akter, planeta Saturn, okreće svoj hod. Dobro isplanirajte ovu nedelju i gledajte da ništa ne prepustite slučaju. Budite tačni i precizni sa vremenom, kao i planiranim aktivnostima. Planeta karme i vremena vraćaće u vaš život sve ono što ste gurali pod tepih, suočiće vas sa prošlim radnjama i obavezaće vas na preuzimanje odgovornosti. I to će biti tako sve do početka septembra. Tokom svog retrogradnog hoda vratiće se u znak Jarca, da još jednom čekira sve one oblasti i ispite koje niste savladali, svakome u zavisnosti na životnu oblast kojom prolazi. Prvog dana nedelje planete Merkur i Mars će sa poslednjih stepenova napraviti kvadrat, koji može uticati na krupne sukobe i svađe. Sukob između slobode i vezanosti, borbe za sebe i za druge. Pripazite se i ne ulazite u konflikte, osim ako niste spremni da preuzmete odgovornost za svoje odluke i akcije. U nekim oblastima i u nekim odnosima možete staviti tačku. Takođe, u ponedeljak uveče Merkur će promeniti znak i ući u znak Blizanaca, što će doneti bolju komunikaciju i jasnoću u odlukama. Bolji period za sprovođenje planova, ideja, potpisivanje ugovora, komunikaciju, papirologiju, saobraćaj, kupovinu tehnike, automobila i telefona. Iskoristite ovaj period do 28. Maja.

U utorak ćete imati veću jasnoću i jasniju sliku i viziju sebe u budućnosti i dugoročnih planova. 

Prva dva tri dana zapisujte ciljeve i ne pričajte puno o svojim planovima. Budite u tišini i fokusirajte se na budućnost i kojim koracima možete do nje stići. Tog dana se i planeta vizije, Jupiter, okreće retrogradno, što doprinosi tome da ćemo se baviti prošlim planovima, idejama i projektima koje smo započeli možda još krajem prošle godine.

U sredu se situacija menja, jer donosi prve zastoje i prepreke u ostvarivanju ciljeva. Iako neke stvari neće ići po planu, pokušajte da ostanete mirni i dosledni i videćete vrlo brzo kako će se stvari promeniti u vašu korist. Planeta ljubavi i finansija, Venera, u sredu kreće retrogradnim hodom, i takođe donosi izazove, posebno na polju ljubavi, odnosa, braka i finansija. Očekujte povratak osoba iz prošlosti koje su vam bile važne u emotivnom smislu, kao i problema i situacija koje ste mislili da ste rešili. Mars je takođe promenio znak, i ušao u znak Riba, što predstavlja period finalizacije važnih projekata koje ste započeli još pre godinu i po dana. Četvrtak je dan lepe komunikacije, ponovnih susreta i ujedinjenja, ali i nesklada između emocija i racija, koji će se manifestovati posebno kroz određene partnerske odnose.

Petak ujutro ćemo dočekati uspavaniji i konfuzniji. Neko će imati živopisne snove, dok će drugima trebati više vremena da se razbude i prionu na posao. Već od ranig jutra vas neko ili nešto može iziritirati te ćete imati potrebu da se distancirate. Celog dana se možete osećati konfuzno, rasejano i zaboravno. Ovog dana ne planirajte neku važnu komunikaciju niti dogovore, posebno u popodnevnim časovima. Sunce je u trigonu sa Plutonom pvog dana što je povoljan aspekt da napravite neke korenite promene u svom životu. Možete biti svedok nekih većih promena po pitanju određenih važnih osoba iz vašeg života po pitanju hijerarhije ali i ekonomskog stanja.

Subotu posvetite meditacijama, prijatnoj distanci, spavanju i odmoru, wellnessu, gledanju filmova ili čitanju knjiga. Odličan je dan za hedonizam i inspiraciju. 

Nedelja je dan koji ćemo više provesti u miru i odmoru, dok će veče doneti impulsivnost i pojačane reakcije, kao i nedostatak takta. Imaćete veliku potrebu da nešto radikalno promenite i nećete imati strpljenja da to sprovedete u delo. Imaćete osećaj da su vam konačno jasne neke stvari i situacije i da sada kristalno jasno znate koji je vaš pravac u kojem treba da se krećete. Tome doprinosi Sunce u trigonu sa Jupiterom. Sve što želite možete da ostvarite samo ako se usudite, poruka je ovog aspekta. Takođe, dobar je aspekt za pokretanje finansijskih planova, dobijanje sertifikata, odluke o početku školovanja i usavršavanja, legalizaciji i ozvaničenju.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 4 - 10. MAJ

Ova sedmica počinje vrlo dinamično i zanimljivo. Ponedeljak ćemo jedva dočekati da prionemo na posao, radne obaveze, ali i da se pozabavimo svojim zdravljem. Idealan je dan da započnemo promenu nekih svojih navika, postavimo važne projekte koje se tiču zdravlja, navika i svakodnevnice, kao i posla kojim se bavimo. Ovo uradite odmah ujutro, jer ćemo se u naredna dva dana baviti odnosima, posebno emotivnim odnosima, bračnim partnerstvom i zajednicom. Zbog aspekta kvadrata Venere i Neptuna mnogi će se suočiti sa razočarenjima. Ukoliko ste idealizovali osobu sa kojom ste u emotivnoj vezi, najverovatnije je da ćete otkriti nešto što će vas razočarati. Mnoge neistine, laži, i tajne isplivaće na površinu. Ovo je aspekt tajnih veza, platonskih veza, preko društvenih mreža, kao i veza na daljinu. Stoga će mnogi u ovom periodu preispitivati odnose u kojima se nalaze. Pitaće se da li je zaista vredno truda, posebno osobe u znaku i podznaku Riba, Strelčeva, Devica i Blizanci. Nakon tog početnog razočarenje neki će prihvatiti da su njihovi partneri samo ljudi koji imaju pravo na grešku te će se dogovoriti o novoj šansi koju će dati svom odnosu. Takođe, ovaj aspekt nije povoljan za kupovinu nekih praktičnih stvari jer je više verovatno da ćete tu stvar preplatiti ili da neće ispuniti vaša očekivanja. Ukoliko kupujete umetničke predmete, donji veš ili parfeme, nešto što vam nije preko potrebno, budite svesni da je taj novac investicija u vaše zadovoljenje ili hir. U ponedeljak veče imamo aspekt konjukcije Merkura i Sunca koji može doneti važne informacije ili vesti oko nekih projekata ili dogovora koje ste započeli još u februaru. Iskoristite ovaj aspekt da donesete neku bitnu odluku, potpišete neki ugovor, plasirate ideju, knjigu ili uložite novac u poslovni poduhvat. 

Utorak je dan u kojem ćete razmišljati i pričati o odnosima, i sva energija će biti uperena ka balansiranju i stabilizaciji emotivnih ili poslovnih veza. Shvatićete da ne želite da idete kroz život sami već da su vam potrebni drugi ljudi, posebno podrška emotivnog partnera. Bikovi i Vage su glavni akteri ovih dana. 

Sreda je dan u kojem se atmosfera menja, i donosi niz ograničavajućih faktora u našu svakodnevnicu. Ukoliko ste čekali neki novac, možete naići na odlaganje istog, ili na poteškoće da se realizuje neki kredit ili pozajmica. Budite spremni na preokrete situacija, pojačanu emotivnost, posesivnost, ljubomoru, nedostatak bliskosti i distancu u odnosima. Pojavljivaće se okolnosti i situacije u kojima se nećete osećati podržano. 

U četvrtak imamo pun Mesec koji će se odigrati u znaku Škorpije. Ovo je, iako jedan od najplodnijih, pun Mesec koji donosi izvesno energetsko čišćenje i razvezivanje. Pogledajte u svom životu koga i od čega se trebate odvezati, osloboditi i oprostiti. Pogledajte koji strahovi vas drže na istom mestu godinama, i otpustite ih. Vrlo je verovatno da ćete ovo osvestiti kroz neku konverzaciju sa određenim osobama, sa kojima se nećete složiti oko važnih pitanja. Ovog dana je potreban veći stepen hrabrosti da se živi iskrenije i autentičnije. Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije biće glavni akteri ovog punog Meseca. 

Petak ujutro je vreme u kojem kontrolišite svoju strast i ljutnju i usmerite je i kanališite na neki konstruktivniji način. Takođe, ne budite brzopleti jer je mogućnost emotivne i fizičke povrede veća. U popodnevnim satima situacija će se promeniti i krenuti u pozitivnijem smeru posebno ukoliko obuzdate svoje ispade rano ujutro.

U subotu je najbolje posvetiti svoje vreme inspiraciji, kreativnosti, miru i tišini. Prijatna tišina bez puno razgovora držaće vas u stabilnosti. Ukoliko ipak budete imali potrebu da se raspravljate nezadovoljstvo može da eskalira i donese izvesne posledice po vaše bliske odnose, posebno u večernjim časovima. Izađite iz uobičajenih obrazaca ponašanja posebno u komunikaciji sa drugima. Uradite nešto potpuno drugačije. 

Nedelja je dan u kojem konačno možemo ugledati svetlo na kraju tunela. Lepi aspekti nam mogu doneti početak ostvarivanja dugoročnih planova, povoljne vesti ali i pokretanje važnih planova sa kojima ćete krenuti od nedelje. Iskoristite ovaj dan za važne kontakte, dogovore i odluke.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 27. APRIL - 3. MAJ

Ova sedmica će biti interesantna iz ugla planete Merkur, što je planeta komunikacije, razmišljanja, odluka, planova, ideja i dogovora, ali i saobraćaja, kraćih putovanja i trgovine. Naime, prvog dana nedelje Merkur menja svoj znak, i ulazi u znak Bika, u kojem će se zadržati vrlo kratko, samo do 11. maja. Ipak, ovaj tranzit će pokrenuti pitanja ekonomske situacije, finansija i trgovine, pa u tim oblastima očekujte promene. Ova nedelja će najviše uticati na osobe sa znakom ili podznakom Blizanci i Device, koji mogu imati najveće promene i preokrete. Takođe, ovaj tranzit će doneti i puno priče, odluka i pregovora u emotivnim i partnerskim odnosima. Iako prvi dan nedelje može početi konfuzno, sa osećajem rasejanosti ili je u pitanju samo veća potreba za snom i povlačenjem, izbegavajte situacije u kojima nemate dovoljno samopouzdanja ili se osećate ranjivo u odnosu na drugu osobu. Ponedeljak veče Mesec prelazi u znak Raka što dodatno pojačava emotivnost i razdražljivost.
U utorak nas očekuju promene koje su neizbežne, ali korisne. Ticaće se finansija, porodice i odnosa. Možemo imati veću jasnoću u vezi nekih bitnih planova koje želimo da pokrenemo u vezi porodice ili privatnog biznisa. Ipak, Merkur u kvadratu sa Saturnom može doneti prepreke u komunikaciji, kvarove uređaja, automobila, izazove u saobraćaju ili sa papirologijom. Ukoliko planirate da podignete kredit ili očekujete izvestan novac, možete se suočiti sa odugovlačenjem u vezi realizacije.
Sreda je dan u kojem možemo preterivati uemotivnim reakcijama, osciliraćemo iz emotivnosti, razdražljivosti i povlačenja, do emotivne hladnoće, rezervisanosti i grubosti. Ovo će posebno biti aktuelno u emotivnim i porodičnim odnosima. Iritiraće vas i svoje i tuđe slabosti.
Četvrtak je dan u kojem se možemo suočavati sa više izazovnih situacija koje će se smenjivati prilično neočekivano i burno. Sve važne dogovore i planove ne obavljajte u četvrtak, jer je velika verovatnoća da nećete postići željeno ili će se situacija prolongirati. Ovaj dan je posebno aktuelan za Vodolije, Bikove, Lavove i Škorpije.
U petak imamo aspekt konjukcije Merkura i Urana, što može doneti neočekivane ideje, informacije, razgovore i odluke. Budite otvoreni za nove ideje, neobične planove i razvoj događaja. Možete naći nova rešenja za stare probleme. U popodnevnim časovima može doći do rasprave i prepirke, posebno ako budete nametali drugima svoje stavove i uverenja. Uzdržite se od širenja pozitivizma i dozvolite drugima da imaju drugačije stavove i osećanja u odnosu na vas.
Subota je dan u kojem preporučujem da se aktivirate i budete vredni. Radite nešto oko i u kući, sadite, pravite prolećno čišćenje. U svakom slučaju uposlite se, mentalno ili fizički. Ukoliko budete besposleni aktiviraće se unutrašnji kritičar i zvocaćete zbog sitnica, samo ćete primećivati greške i propuste.
U nedelju ćemo imati potrebu više da pričamo i istaknemo svoju ličnost, kroz različite aktivnosti koje drugi neće podržavati, što može voditi u nesporazume. Savet je ovog dana što manje govoriti i usmeriti se na čitanje knjige, pisanje, obaveze vezane za posao koji radite. Popodne možete osetiti pojačano nezadovoljstvo, koje se može manifestovati kao nervoza u vezi emotivnih odnosa i preispitivanje validnosti vašeg emotivnog izbora. Neko će provesti veče u sanjarenju i izležavanju, gledanju serija ili filmova, a neko će razmišljati i opterećivati se svojim zdravljem.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.