Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 10 - 16. FEBRUAR

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Device što će doneti radni elan već od ranog jutra. Možete se probuditi ranije nego obično, obratite pažnju na snove i drugačije reakcije koje budete imali. Možete imati sjajne uvide i ideje putem snova ili poruka koje budu dolazile preko drugih ljudi, pesama, prijatelja. Dan je odličan za projekte koje ste već započeli i aktivnosti i zadatke koji zahtevaju preciznost i detaljisanje. Obratite pažnju na svoje zdravlje, posebno u ponedeljak i utorak. Ne zanemarujte svoje telo i signale koje vam šalje. Stomak je osetljiva regija. Tokom dana možete ući u rasprave koje će biti podstaknute dubokom analizom ali i uviđanjem mana i nesavršenosti drugih ljudi kao i onoga što rade ili pak propuštaju da urade.Kritikovanje i sebe i drugih biće pojačano. Potpuno drugačije možete razumeti drugu osobu sa kojom ćete imati komunikaciju i kontakt. Takođe, možete se naći u ličnoj zavrzlami i konfliktu između logike i emocija.

Utorak je dan koji treba maksimalno posvetiti obavezama, aktivnostima, preciznim dogovorima i satnici. Ovog dana radite sve ono što vas vodi u svetliju ili uspešniju budućnost. Posvetite se fizičkim aktivnostima, treninzima i sportu. Tog dana energija ima maksimalnu potrebu da se oslobodi, pa se distancirajte od svađa i svađalački nastrojenih osoba, posebno u večernjim časovima.

Sreda je dan u kojem ćemo se više posvetiti odnosima i harmonizaciji sopstvenog života. Emotivni i poslovni partnerski odnosi su aktuelni naredna dva i po dana, ali vam se neće dopasti nešto što ćete uočiti unutar njih. Nezadovoljstvo će se nastaviti i u četvrtak kada će se pojačati očekivanja a mnogo manje će biti prisutna materijalizacija istih. Mnogi parovi će se naći u izazovnim situacijama, te je savet da ne podležu strahovima, manipulaciji i distanciranju, već da se pokuša naći kompromisno rešenje kroz racionalnu komunikaciju i iznošenje problema koji svaki partner vidi kao problem. Koja očekivanja nisu ispunjena od strane druge osobe.

U petak Mesec prelazi u znak Škorpije što nam donosi opsesije, strahove vezane za egzistenciju, materijalnu sigurnost, ali i ljubomoru i posesivnost. Već od ranog jutra vas mogu izbaciti iz takta određene nenadane situacije i izazovi. Budite oprezni sa finansijama. U petak veče možete izgladiti određene konflikte. S obzirom da je dan zaljubljenih rasplamsajte emocije i podstaknite strast. Mars je na 29. stepenu znaka Strelca i može donositi sukobe pa pokušajte da obuzdate bes.

To je aktuelno i u subotu, pa je savet da pokušate da kanališete energiju i promenite neke navike kod sebe. Izađite iz šablona i uobičajenog načina ponašanja.
U nedelju Mars prelazi u znak Jarca što će kod mnogih doneti potrebu da neke stvari kod sebe i u svom životu iz korena promene. Cele nedelje je potreban oprez u komunikaciji, sa papirima, prilikom dogovora i u saobraćaju, zbog Merkura koji zaustavlja svoj direktan hod da bi za nedelju dana krenuo retrogradno.

MERKUR U RIBAMA 3.FEBRUAR - 11.APRIL

Merkur u znaku Riba♓️
3. Februar - 11. April
.
Merkur u jednom znaku provodi oko 3 nedelje, osim u periodu retrogradnosti kao što će to biti sada!✅
.
PORUKA VREMENA: mozak i logiku na Off, MISLITE SRCEM!❤️
.
Da, počinje period konfuzije, zbunjenosti, vraćanje na prošle ispite i lekcije, vraćanje osoba i situacija iz prošlosti, izazove u komunikaciji, zastoja u planovima, problema vezanih za putovanja, dogovore, automobile, tehniku i uređaje. 
ŠTA RADITI - PREPORUKA: s obzirom da ne možemo izbeći ovaj period, potrebno je da se opremimo strpljenjem, pre svega prema sebi i donošenju odluka, prema drugima, da se ne pecamo na sadržaj, prema situacijama koje se ne odvijaju onoliko brzo koliko bi mi to želeli. Počistiti zaostalu papirologiju, pospremiti ormane i pobacati višak, polagati ispite koje ste već polagali, pokrenuti pitanja koja se tiču prošlosti, pozavršavati započete projekte i baviti se njima.
ŠTA NE TREBA RADITI: kupovati nov automobil, telefon, kompjuter, uređaj. Obratiti pažnju prilikom kupovine nekih manjih stvari: proveriti rok trajanja, eventualne greške ili rupice na garderobi. Ne donositi konačne odluke, to ostaviti od 11. Aprila. Ne započinjati potpuno nove projekte, osim onih o kojima ste već pričali i pokrenuli nešto pre 2. Februara.
.
Osobe sa Merkurom u Ribama su veoma kreativne, imaju naglašenu emotivnu inteligenciju i intuiciju. Oni informacije dobijaju putem snova, intuitivno, osećaja, znakova pored puta i neverbalne komunikacije. Najviše pisaca pesama i bajki imaju ovaj položaj Merkura. Duhovni potencijal je veoma razvijen, te ove osobe spadaju u one koji pomažu ljudima, kao što su psihoterapeuti, psiholozi, u oblastima medicine. Oni imaju razvijenu maštu, talente i empatiju.
U ovom periodu se u svima nama bude intenzivniji osećaji, traži se da uđemo u dubinu i komuniciramo sa najdubljim delovima svog bića, jer čovek srcem❤️ najbolje vidi! Posebno sada!❤️
.
Ima li vas sa Merkurom u ♓️?
.
#astrologija_jasmina #astrohealing #mercuryretrograde 
Jasmina Mrdalj

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 3 - 9. FEBRUAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Bika koji nam neće dati elan ka radu i obavezama, već ćemo više žudeti za uživanjem i opuštenosti. Sporije ćemo kretati u nove obaveze i nećemo biti fokusirani na zadatke. S obzirom da je i Merkur na poslednjem stepenu znaka Vodolije, do 13 časova u ponedeljak, posebno povedite računa u saobraćaju, komunikaciji i sa papirima. Kada i Mesec pređe u znak Blizanaca, u otprilike isto vreme, stvari će se raščistiti.
Merkur se neće fenomenalno osećati u znaku Riba, pogotovo i zbog toga što će u ovom znaku biti u svom retrogradnom hodu, što će sve zajedno pojačati nejasnoće i nerazumevanje, probleme sa automobilima, tehnikom, uređajima, putovanjima i slično. Nije poželjno pokretati nove odluke, planove, ideje i ugovore, već završavanje stvari iz prošlosti.
U ponedeljak veče imamo lep aspekt Venere i Saturna, koji donosi stabilizaciju odnosa, partnerstva i braka. Ovaj aspekt možete iskoristiti za postavljanje važnih ciljeva vezanih za odnose i novac, kupovinu nekog predmeta koji uvećava svoju vrednost kroz vreme. 
U utorak obavite sve pozive, zapišite svoje obaveze, jer će priče i komunikacije biti previše, što vas može omesti u završavanju zadatih dužnosti. Ovog dana lako se ulazi u prepirke i nesuglasice, pa se povucite na vreme ukoliko niste spremni za svađu.
U sredu imamo lep aspekt između Merkura i Urana koji donosi povoljne, ali neočekivane vesti i informacije. Iznenadne odluke kao i odlasci na kraća putovanja su moguća. Neka vam telefon ili notes budu pri ruci jer je dan idealan za kreativna rešenja nekih izazova, ali i inspirativne ideje i izume. Neko pak neće dobro reagovati na vesti koje bude čuo, jer ne voli i nije spreman na promene, pa ga određene vesti više mogu uznemiriti nego obradovati.
Četvrtak je idealan dan koji treba provesti u kreativnosti i inspiraciji, raditi drugačije stvari od šablonskih i rutinskih. Posvetiti se svojim talentima, čitanju inspirativnih tekstova ili knjiga. Te večeri Venera je na poslednjem stepenu znaka Riba, pa je potreban oprez u ljubavi, partnerskim odnosima i sa novcem. Neko bi mogao da stavi tačku na odnos koji ne ispunjava njegova očekivanja. To se prenosi sve do petka uveče kada će Venera preći u impulsivni i vatreni znak Ovna, gde više neće imati strpljenja i razumevanje za drugu stranu.
Petak donosi pojačanu emotivnost i ranjivost, a nepovoljni aspekti Meseca u Raku prema Saturnu i Plutonu samo produbljuju rane iz prošlosti, strahove od bliskosti, odbacivanja i napuštanja. Suzdržite se od kritikovanja. Vikend obeležava tranzit Meseca kroz znak Lava koji naglašava potrebu da se bude prvi, u pravu i u centru pažnje. Takva potreba izaziva ulazak u rasprave i sklonost da se ulazi u nesporazume. Tome doprinosi pun Mesec u znaku Lava, gde je Sunce u Vodoliji naspram njega. Glavna tema će biti odnos između Ja i drugih ljudi. Koga staviti u centar? Sebe ili druge?
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 27. JANUAR - 2. FEBRUAR

Sedmicu pred nama obeležiće polje ljubavi i  muško-ženski odnosi. Glavne uloge imaće Venera i Mars, a prozvani će biti svi oni koji imaju naglašene ove planete, osobe sa aspektom Vnere i Marsa, kao i osobe koje imaju planete u znaku Riba, Strelca, a potom Device i Blizanci.
Prvi dan sedmice započinje tranzitom Meseca kroz znak Riba, pa će mnogi u ponedeljak ujutro imati poteškoće sa buđenjem i ustajanjem. Celog dana možete biti dezorjentisani i konfuzni, i teško će vam padati da se koncentrišete na zadatke koji zahtevaju tačnost i detalje. Neki će biti opijeni,ljubavnim dešavanjima ili čašicom više, drugi će biti zaneseni i zaljubljeni, te će to biti razlog njihovom nedostatku fokusa. Ovog dana Venera je u konjukciji sa Neptunom i u kvadratu sa Marsom, što će i te kako biti povod za sve vrste nesporazuma, iluzija i razočaravanja. Mnogi će se svađati oko sistema vrednosti, uverenja i oko toga kakav odnos bi trebao da bude i na koji način da funkcioniše. Razlike u stavovima i očekivanjima biće nepremostive kod nekih parova. Pripadnice ženskog pola će imati velika očekivanja, neće umeti jasno da sagledaju ni partnera ni njihov odnos, a emocije će eskalirati i voditi u suze, očaj i osećaj žrtve. U svakom slučaju ovi konflikti moraju rezultirati promenom. Prekidom odnosa ili prilagođavanjem.
U utorak imamo aspekt kvadrata Marsa i Neptuna koji može doneti viruse, prehlade, trovanja, probleme sa vodom, gušenjem ili davljenjem,infekcijama, a najviše donosi neke vrste prevara i prodavanja magle. Takođe, borbe i ratovi se započinju pod ovakvim aspektima, kada se “za ideale gine”. Verski okršaji i bitke zasnovane na religijskim verovanjima. Ovog dana možete osetiti povećan stepen sažaljenja, empatije, melanholije, možete ući u ulogu žrtve, a razne vrste neiskrenosti, zabluda i iluzija su aktuelne, pa se savetuje veći oprez u komunikaciji. Možete se osećati iskorišćeno kao i da drugi ne uzvraćaju zahvalnošću na vašu dobrotu. Imaćete želju za povlačenjem.
Od srede, kada Mesec pređe u znak Ovna, moći ćete da definišete neke odnose, odluke i namere, jer je pre toga Mesec u Ribama izazivao zbunjenost. Bićete odlučniji i spremniji da se pokrenete u željenom pravcu. 
U četvrtak i petak se savetuje da se naoružate strpljenjem i da potencijalnu ljutnju pretvarate u bliskost. Faliće vam takta da dovršite projekte do kraja, posebno kada budete nailazili na prepreke i odlaganja onoga što ste isplanirali. Bićete puni energije i poleta, mentalno jaki i spremni čak i za debate i rasprave, ali ćete se trebati pokazati kada istupe problemi koji se neće moći rešiti za jedan dan.
U subotu Mesec prelazi u znak Bika, što bi sa jedne strane trebalo da donese mir i stabilnost, ali sa druge strane, zbog konjukcije sa Uranom, donosi neočekivane promene, na koje Bik nikad nije dovoljno spreman, jer ga izvlače iz zone komfora. Prepustite se uživanju i hedonizmu, ali se otvorite za promene. Iako ste vezani za svoje navike, promene su sastavni deo života, te ih spremno dočekajte.
U nedelju će se probuditi posesivna strana Bika, koji ne voli da deli ono što je njegovo, i to će se posebno manifestovati u partnerskim odnosima. Venera jeste u sekstilu sa Plutonom, pa iako je u pitanju dobar aspekt, on donosi promene koje sada nisu lagane da im se prilagodimo. Neki odnosi više ne mogu ostati isti, moraju se preseći i završiti. Neki odnosi će se produbiti, jer su zasnovani na snažnoj privlačnosti i dubokom poverenju. U svakom slučaju biće aktuelni partnerski odnosi emotivne prirode kao i oni odnosi koji su zasnovani na zajedničkim ulaganjima i imovini. Dobar je aspekt za redefinisanje odnosa i planiranje finansijskih investicija.
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 20 - 26. JANUAR

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Strelca, koji će konačno doneti pozitivu u našu svakodnevnicu. Pokretaćete svoje velike planove i vizije. Planiraćete odlaske na putovanja i širenje svog obrazovanja. Mnogi će pokretati dobijanje radnih dozvola, sertifikata, pasoša i vize. Neko će imati posla sa sudom, jer će morati da ozvaniči nešto, registruje i legalizuje. Istog dana Sunce je na poslednjem stepenu znaka Jarca pa povedite računa o izazovima koje možete imati sa nekim bitnim autoritetom u svom životu, kao što je otac, muž, direktor, šef ili nadređeni. U večernjim časovima se možete žestoko zauzeti za svoje stavove i braniti svoja uverenja ali i predrasude. Šta je ispravno a šta nije, ko je u pravu i čija filozofija je moralnija, biće teme, koje ukoliko niste spremni za borbu bolje zaobiđite.
Utorak je dan koji donosi veliku potrebu za oslobađanjem energije što je mnogo bolje kanalisati kroz upražnjavanje fizičke aktivnosti, posebno zahtevnih vežbi. Ovo nije dan kada se treba baviti emocijama i očekivati posebne emotivne izlive od strane okruženja. Isplanirajte jasno definisane zadatke tog dana i držite se toga.
U sredu Mesec prelazi u znak Jarca. To će nam doneti veću ozbiljnost i odgovornost. Mogu se javiti brige i okupiranost određenim zadacima i zahtevima. Ipak, od srede do petka se usredsredite na završavanje bitnih stvari i pitanja u vašem životu. Posvetite se obavezama i dugoročnim ciljevima, zapišite svoje planove i ono što vas čeka u budućnosti. Ovo se posebno odnosi na sve one projekte koji od vas traže veliku upornost, disciplinu i fokus.
U četvrtak imamo dva aspekta, jedan povoljan i jedan izazovan. Neko će imati iskustvo jednog, neko drugog aspekta, a mnogima će se dešavati i povoljne i nepovoljne situacije u isto vreme. Izazovan aspekt donosi sukobe sa nadređenima, ili osobama od autoriteta, kao što su roditelji, pre svega otac, ili muž. Ovo je aspekt koji donosi borbu protiv onih koji ih ograničavaju u bilo čemu, a posebno slobode. Nećete priznavati bilo koji autoritet koji se zasniva na manipulaciji ili primeni sile. Ovaj aspekt može doneti neočekivane kvarove, rastanke, prekide. Povoljan aspekt donosi lepe odnose u emotivnim vezama, poklone, zadovoljstvo, manji ili veći novčani dobitak.
U petak se naoružajte strpljenjem jer će se odlagati neki vaši planovi, događaće se situacije na koje nećete imati uticaj. S obzirom da je u petak uveče mlad Mesec u znaku Vodolije, najbolje je iskoristiti petak za detoksikaciju, čišćenje organizma od toksina, putem posta, kao i spremanje ormana, i čišćenje kuće. Oslobodite se viška stvari i kanališite svoju energiju i strahove, koji se mogu javljati, u promene. Promenite način ishrane, rutinu dana, stil oblačenja, promenite svoje razmišljanje, uverenja i način komunikacije.
U subotu ćete osetiti nalet energije i vetar u leđa da se pokrenete i krenete u realizaciju svojih planova. Upravo ćete u subotu imati dobre vesti oko nečega što ste čekali da realizujete, ili ćete imati interesantan razgovor u vezi svojih ideja. Iniciraćete razgovore jer ćete želeti da razmenite mišljenje sa drugima iz svog okruženja. Ipak, ne insistirajte da drugi prihvate vaše stavove i da moraju biti isto tako pozitivni kao vi.
Nedelja je dan bez ikakavih planetarnih aspekata, te je iskoristite za odmor ili kreirajte bilo šta što vam prija, jer nećemo imati upliv planetarnih energija.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.