Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 15 - 21. NOVEMBAR

Ova nedelja donosi dosta dešavanja, koja će se smenjivati iz dana u dan. Najviše će se aktivirati izvesna kolektivna zbivanja kroz donošenje drugačijih zakona i sprovođenje mera. 
Prvi dan sedmice donosi netrpeljivost i nestrpljenje, posebno prema nametnutim ograničenjima i situacijama koje će blokirati vaše napore ka uspehu i realizaciji. Ponedeljak nosi potrebu da se definiše krivac i da se prebaci odgovornost, što svakako ne znači da ne trebate preuzeti odgovornost za ono što je vaša zasluga. Neko vam nešto previše obećava ili su vaša očekivanja prevelika. Budite oprezni sa slatkorečivim osobama i ne nasedajte na prazna obećanja. Radite u skladu sa zakonom. Prisutno je veće nezadovoljstvo ovog dana, kao i sklonost ka preterivanju u hedonizmu, ali i trošenju novca. 
Utorak donosi nedostatak takta, ishitrenost i potrebu da se bude precizan i ubrzan. Aktivnosti i svoje svakodnevne obaveze obavljate na vreme. Sada je svest okrenuta mnogo dubljim subjektima. Jasnije sagledavate svoj život i ljude oko sebe. Čitate između redova. Dobijate značajne uvide i informacije o nečemu što vam je važno. Nešto sto spoznate sada može izazvati duboki strah u vama. Odličan je dan za oslobađanje od neke nezdrave navike. 
Sreda je jedan od najizazovnijih dana kada imamo aspekt opozicije između Marsa i Urana. Ovaj aspekt, svakako, deluje dva dana ranije i dva dana kasnije. Mesec je u Biku, i gradi kvadrat prema Saturnu. Ovog dana se suočavamo sa većim frustracijama i izazovima. Najbolje je ovog dana biti što više u miru i ne izlagati se dodatno stresu i stresnim i rizičnim situacijama. Izvesni su problemi sa zakonom, požari, eksplozije, zemljotresi i druge kolektivne nepogode, kao i oružani napadi, borbe i štrajkovi. Imate poteškoća sa novcem, ne podržavaju vas okolnosti jer se situacije odlažu, stagniraju i sputavaju vaše planove. Razmišljate o finansijskoj situaciji i potrebna vam je sigurnost. 
U četvrtak se već počinje osećati dejstvo punog Meseca. Biće mnoštvo dešavanja i pokretanja ovog dana, a ljudi će teško prihvatati promene koje će se događati. Neko će se tvrdoglavo držati staroga i pružaće otpor. U komunikaciji dolazi do trzavica i nerazumevanja, upravo zbog toga što će se svako držati grčevito svoje strane. Osećate pritisak oko neke imovine, dugova i finansijske situacije. Nemate fokus i koncentraciju pa se greške lakše dešavaju. Proveravajte administraciju i informacije koje dobijate. Problemi sa manjom decom. Sitne krađe.
U petak imamo pun Mesec preko ose Bik-Škorpija što donosi napetost u muško-ženskim odnosima i u polju vezanosti za nečiji novac, imovinu, nasledstvo i materijalnu sigurnost. Emocije su snažnije i ukoliko vam se ljuljaju temelji po tim pitanjima postajete agresivni i napeti. Aktivira se emocija besa i ljutnje što dovodi do konflikata. Zbog trigona između Venere i Urana neki odnosi mogu da se prekinu, a brakovi da se razvode. Osećate veliku potrebu za slobodom i oslobođenjem svega što va ograničava. Svi odnosi koji su zasnovani na manipulaciji i nezdravoj vezanosti sada će doživeti kulminaciju. To će izazvati potrebu da se veze drastično promene. Osećate nesklad između uma i tela. Kao da ste podeljeni i rastrzani između dve podjednako važne stvari i ne znate za koju da se opredelite. Neočekivani susreti, zaljubljivanja. Budite drugačiji ovog dana i uradite nešto potpuno autentično. Izađite iz klišea i stereotipa. 
Subota je najmirniji dan ove nedelje. Možete je provesti u većoj tišini, udobnosti svog doma i sa najbliskijim ljudima. Osećate stabilnost i mir unutar sebe. Ovog dana se pripremajte za nedelju kada će ponovo biti dinamično. 
Nedelju završavamo Mesecom kroz znak Blizanaca i dva aspekta Merkura, kvadrat sa Jupiterom i sekstil sa Plutonom. Ovo znači da ćete nedelju završiti uz puno komunikacije, razgovora, odluka ili barem puno razmišljanja šta da radite sa svojim životom. Jutro počinjete pospani, konfuzni i rasejani. Zbog toga odluke i jasniju komunikaciju ostavite za period nakon deset časova pre podne. Jutro provedite u šetnji ili čitajte knjigu, pogledajte film, duže ostanite u krevetu. Nakon toga bićete spremniji da donesete racionalnije odluke i postavite stvari na svoje mesto. Možete i preterati sa pričanjem ili će vas neko “daviti” sa svojom pričom. Konflikti su izvesni, posebno kroz osobe koje predstavljaju autoritet, kao što su otac, muž ili nadređeni. Sada se budi intuitivna inteligencija. Vidite dalje i šire. Otkrivate važne informacije ili tajne. Saznajete ko vas obmanjuje. Spremni ste da pronađete neke odgovore, a površni odgovori koje budete dobijali vas neće zadovoljiti.
Ove sedmice najviše su prozvane osobe sa podznakom Ovan, Bik, Blizanci, Lav, Devica i Škorpija.


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 8 - 14. NOVEMBAR

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Jarca, što donosi dodatni umor i teret obaveza i odgovornosti. Razmišljate o svojim dugoročnim planovima, posebno onim koji se tiču finansija i odnosa. Stoga ovog dana možete obaviti važne razgovore i doneti bitne odluke koje se tiču vaše budućnosti. Razmišljate o uzimanju kredita. Ponedeljak i utorak su dva veoma povoljna dana u kojima trebate biti dosta aktivni i bez straha pokrenuti važna životna pitanja. Budite disciplinovani, pozabavite se najtežim i najzahtevnije zadacima, budite u miru i tišini. Osećaćete sklad uma i emocija da sprovedete svoje planove u delo. Ipak, pripazite se naleta besa i agresije koje se mogu pokrenuti ukoliko vas neko bude ograničavao ili iritirao.
Ovo će dodatno biti izraženo i naglašeno u sredu kada će se spojiti Merkur i Mars. Ovo donosi veliki bes, iritaciju, sklonost povredama, kako emotivnim tako i fizičkim. Budi se sarkazam i cinizam, te lako dolazi do verbalnih sukoba. Zbog kvadrata Merkura i Saturna dolazi i do komplikacija vaših planiranih aktivnosti, putovanja i zastoja u saobraćaju. Dan je obojen neočekivanim dešavanjima, preprekama, osećaju tuge i tereta. Različite nepredvidive situacije izbaciće vas iz takta i ravnoteže. Ovog dana je najvažnije da uspostavite brzinu i stabilnost komunikacije. Turbulencije se nastavljaju i tokom četvrtka kada će kvadrat između Marsa i Saturna doneti probleme sa zakonom, ograničavajuće okolnosti, kao i osećaj da vas ništa ne podržava. Imaćete osećaj da nešto važno treba da uradite, ali ćete biti “vezanih ruku” da nešto i završite. Vaše akcije vreme sada ne podržava, ili se nalazite u situacijama koje zakon ne podržava. Ovaj aspekt donosi nemire, oružane sukobe, ratove, štrajkove i pobune. Distancirajte se od svih grupnih okupljanja, kao i agresivnih osoba. Pripazite na zakon, policiju i inspekciju.
Unutrašnji nemir i nervoza.
 
Petak donosi uspavanu atmosferu, romantiku i kreativnost, sa jedne strane. Sa druge strane donosi pad imuniteta, jačanje virusa, širenje infekcija i zaraze, kao i laži i manipulacije. Čuvajte se prevaranata, lopova i slatkorečivih prevrtljivaca. Neke tajne izlaze na videlo. Možete dobiti neke uvide, vesti iz daleka, kao i aktivaciju projekata koji su vezani za inostranstvo i strance. 
 
U subotu vas izvesne vesti mogu šokirati. Informacije koje stižu do vas neće vas ostaviti ravnodušnim. Aspekt između Merkura i Urana donosi nagle poteze i odluke. Prisutna je nervoza, mentalno rastrojstvo i rasejanost. Dan je idealno provesti u miru, spavanju i uživanju, koliko je to moguće. Sve aktivnosti je najbolje raditi u miru i tišini. Izazovi u polju komunikacije, misli i saobraćaja. Nestabilna finansijska situacija vam unosi nemir.
 
Nedelju završavamo malo rasterećenije. Posebno u prvoj polovini dana. Nekako osećamo sklad unutar sebe, možda neku potrebu za distancom, i mir. Najbolje je ne nametati nikome svoje stavove, čak ni iz najbolje namere. Maksimalno ćete iskoristiti potencijal ovog dana uz minimum aktivnosti i minimum komunikacije. U popodnevnim časovima osećate energiju i potrebu da se pokrenete i ubrzate. Postajete nestrpljivi i razdržljivi. Nedostaje vam takta i strpljenja. 
Ova nedelja je posebno aktuelna za one sa podznakom Ovan, Blizanci, Devica i Škorpija.


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 1 - 7. NOVEMBAR

Ova sedmica je interesantna jer će biti planetarnih promena, koje će se posebno ticati informacija o ekonomskoj situaciji, finansijama, odnosima i po pitanju obrazovanja, radnog vremena i zdravlja.

Prvog dana nedelje imamo treći trigon između Merkura i Jupitera što će nam doneti informacije i ugovore koje smo dugo čekali. Odlican je dan za obrazovanje, usavršavanje, upisivanje kurseva, planiranje putovanja, društvenih zbivanja i okupljanja. Ukoliko sa nekim niste bili u dobrom odnosu, sada je pravo vreme da ga izgladite. Nezadovoljstvo donosi neusklađenost između obaveza i uživanja. Izgleda kao da nemate vremena za sebe. Skloni ste perfekcionizmu i kriticizmu. Zdravlje je posebno osetljivo, imunitet je u padu. Nadutost stomaka. Odličan je dan da se oslobodite neke nezdrave navike i uspostavite novi režim ishrane. 

U utorak kvadrat između Merkura i Plutona donosi preokrete u komunikaciji, teške odluke i neprijatne informacije. Problemi u saobraćaju i sa automobilom su izvesni. Može vam biti izuzetno teško da završite izvesni emotivni odnos, ali je sada vreme za to. Određena misao se javlja i opsesivno razmišljanje o nekome ili nečemu. Tokom srede intenzivno razmišljate o svojim partnerskim odnosima i braku. Vodiće se i razgovori na temu ljubavi. Očekujte povoljne vesti na tu temu, lepršavu komunikaciju, zaljubljivanje. Sreda je jedan od najlepših dana ove nedelje, kada uz diplomatiju i šarm postižete mnogo. Lep je dan zs početak saradnji, i svih tema koje su povezane sa estetikom i umetnosti. Četvrtak nam donosi dosta izazova, pre svega jer će se uveče odigrati mladi Mesec. Drugo, Mesec će biti u znaku Škorpiona koji donosi izvesne teške emocije, strahove i probleme sa novcem. Treće, Mesec gradi izazovne aspekte prema Marsu, Saturnu i Uranu, što donosi veće promene na kolektivnom nivou koji će doneti i promenu zakona. Izbegavajte konfliktne osobe, držite se zakonskih propisa i štedite novac. Ovaj mladi Mesec je u opoziciji sa Uranom što će na globalnom nivou doneti promenu ekonomije, u vidu ekonomske krize. Strahovi od nestašice, nemaštine i napuštanja biće naglašeni. Ovi dani donose izazovne situacije, pobune protiv restrikcija i ograničenja, protiv ljudi na položajima, protiv lažnih autoriteta, smenu ljudi na funkcijama. Posebno se ovo oseća u petak, kada su i Venera i Merkur na poslednjem stepenu, i prelaze u novi znak. Ovo govori o odlukama koje će se donositi, o završetku ciklusa, o nestabilnoj finansijskoj situaciji, i prekidima komunikacije ili odnosa. U popodnevnim časovima razmišljate o kreditu ili pozajmici. Subota donosi pozitivniju atmosferu. Mesec će biti u znaku Strelca što donosi optimizam, nadu i veru. Potrebno vam je više slobode i kretanja. Merkur u lepom aspektu sa Venerom donosi prijatnu komunikaciju, lepe vesti, poznanstva i romantiku. Viđanje i susreti sa osobama koje dugo niste videli. Razmišljate o dugoročnim planovima. Nedelju završavamo isto u pozitivnom duhu, gde jedino možete i trebate preterati sa smehom i šalama, dok bi sa količinom hrane i pića ipak trebate biti umereni. Povoljne vesti iz inostranstva, o nekim sertifikatima i zvaničnim dokumentima. Ukoliko imate zdravstvene simptome oni se mogu pojacati ovog dana. Pripazite na imunitet.

Najviše su prozvani Bikovi, Blizanci, Device i Vage ove nedelje.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 25 - 31. OKTOBAR

Ponedeljak započinje nejasnoćama, konfuzijom i neiskrenom komunikacijom. Sve inforamcije proverite barem dva puta. Neko može pokušati da vas zbuni, ili navede na pogrešan zaključak. Respiratorni problemi, kašalj i pad imuniteta simbolizuje ovaj dan. Mesec iz Blizanaca je u kvadratu sa Neptunom. Problemi u saobraćaju, posebno ako je kiša ili magla. Ovog dana je potrebno izbegavati nametanje krivice i prebacivanje odgovornosti na druge ljude. Ipak, ovaj dan može doneti i aktivaciju vaših planova ukoliko uspostavite stabilnu komunikaciju unutar vaših kontakata. Očekuju nas nove informacije u vezi zakonskih odredbi. U utorak se pokreću teme u vezi porodice, zajednice, nekretnine. Bićemo emotivniji i osetljiviji. Stomak je slaba tačka. Neki vaši planovi mogu se realizovati ovog dana. Budite oprezni i tačni ovog dana i uradite sve kako ste zacrtali. Žene i deca igraju glavnu ulogu i možete dobiti podršku od neke važne žene u vašem životu. U sredu imamo kvadrat Venere i Neptuna koji donosi tajne veze, veze na daljinu, kao i sve vrste neiskrenosti, iluzija i obmana kroz bliske odnose. Ne kupujte ovog dana, ili barem budite oprezni prilikom transakcija novca. Neke tajne se mogu otkriti. Novac ili neki dragocen predmet može biti izgubljen. U emotivnim odnosima dolazi do sukoba zbog sistema vrednosti. Ukoliko prevaziđete razlike u pogledima na istu situaciju, ovaj aspekt može doneti kreativnost i inspiraciju, kao i stvaranje umetnosti. U četvrtak imamo lep aspekt između Venere i Jupitera, koji donosi obilje, novac, ekspanziju, poklone i hedonizam. Možete planirati putovanje, ili dobiti nagradu. Ostali izazovni tranziti mogu umanjiti lep uticaj, i doneti dosta stresa, turbulencija i promene vaših planova. Lako se može izazvati konflikt i nesporazum. Nametanje svoje ličnosti i stavova rezultiraće svađom. Problemi u kući i sa bliskim članovima porodice. Dve podjednako važne stvari sada su u konfliktu i zbog toga osećate podeljenost unutar sebe. Petak donosi ograničavajuće okolnosti koje će izazivati frustraciju. Planovi će se menjati iz časa u čas. Najbolje je ništa značajno ne planirati ovog dana, jer vas okolnosti ne podržavaju. Ljutnja i bes su glavne emocije. Lako ćete upadati u fazu kritikovanja i negativnih misli. Planeta Mars je na poslednjem stepenu što može dovesti do završetaka izvesnih partnerskih odnosa. U subotu će i dalje biti isti uticaj, koji će biti potpomognut još jednim izazovnim aspektom Sunca i Saturna. Ovo donosi pad imuniteta, bolesti, ozbiljne prepreke, pobune i restrikcije, probleme sa zakonom, izazove kroz muškarce na položaju ili po hijerarhiji starije od vas. Novčani problemi. U večernjim časovima okupirani ste poslom ili zdravljem. Budite aktivni. Nedelju završavamo u radnoj atmosferi. Probudiće se perfekcionizam. Nerviraće vas sitnice. Bićete skloni kritikovanju ili hipohondriji. Fokusirajte se na obaveze, zadatke, spremanje i svoje zdravstvene navike. Promene se mogu lakše napraviti. Osetljiva su creva. Nadutost stomaka. Ove nedelje su prozvani Bikovi i Vage u znaku i podznaku


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 18 - 24. OKTOBAR

Ova sedmica najavljuje velike promene na kolektivnom i ličnom planu. Planetarni aspekti doneće novu atmosferu i događaje kroz mundana dešavanja i pokretanje vaših planova. U ponedeljak ujutro, još uvek ste uspavani i zbunjeni. Mesec iz Riba vas čini usporenim i melanholičnim, bez velike volje i pokretanja na akciju. Ovog dana se dve značajne planete, Merkur i Jupiter, okreću u direktan hod, što će doneti niz promena. Merkur će pokrenuti sva pitanja vezana za dokumentaciju, pregovore i ugovore. Dolazi bolji period za otpočinjanje novih stvari i kupovinu tehničkih uređaja, telefona i automobila. Ali savetujem da još malo sačekate, dok se Merkur potpuno ne pokrene i ne izađe iz svoje senke. Jupiter donosi aktivaciju svih vaših ideja i planova vezanih za neki legitimitet, zakon i inostranstvo. Dobijanje sertifikata, dozvola za rad, viza i pasoša sada je podržano. Polaganje stručnih ispita i upisivanja škola je aktuelno. Na kolektivnom nivou polje zakona, zakonskih mera, medija, kao i važnih informacija za društvo biće aktivirano. Od podneva, kada se Mesec preseli u znak Ovna, pokrenuće se i energija i elan za rad. Pripazite u utorak, kada je energija zapaljiva i pod uticajem vašeg nemira i nestrpljenja. Impulsivno ponašanje može vas koštati svađe i borbe. Neko će vas ubeđivati u svoje stavove i uverenja. Ukoliko vam je potrebno da vi nekoga ubedite u nešto, po mogućnosti plemenito i korisno za druge, aspekt između Marsa i Jupitera može vam pomoći. Ako imate jasne vizije i ideje, onda je ovo idealan dan da ih pokrenete. Negativna reakcija ovog dana donosi probleme sa zakonom, policijom i ministarstvima. Ne budite ishitreni i brzopleti u bliskim odnosima. Ali se pokrenite i aktivirajte svoje vizije i velike planove. U sredu turbulentni aspekti donose napetost i burne reakcije. Potrebno je da uspostavite brzinu i tačnost u komunikaciji. Usporenost, usporeni ljudi i ovraničavajući faktori će vas razbesneti što će dovesti do konflikata i mogućih povreda. Ovog dana imamo i pun Mesec koji će doneti kulminaciju u svim muško-ženskim odnosima i partnerstvima. U četvrtak možete spoznati da nemate toliko novca j sredstava za svoje želje. To će vas zabrinuti i distancirati od željenog. Razmišljate o kreditima i pozajmici. Vaši projekti nailaze na izvesne prepreke i probleme. Nailazite na čekanje i odlaganje vaših planova. U petak imamo jedan veoma izazovan aspekt kvadrata Marsa i Plutona, koji donosi ozbiljne borbe i konflikte. Te borbe možete osetiti unutar sebe ali i svakako kroz ograničavajuće okolnosti. Možete osetiti podeljenost između potrebe da uživate i odgovornosti koju imate prema nekome ili nečemu. Izbegavajte opasna mesta i opasne ljude. Poštujte zakon i pravila. Ukoliko želite nešto važno da postignete nemojte se kolebati i odustati na pola. Ovaj aspekt upravo donosi da ne postignete ništa jer se dvoumite i plašite. Mislite na duže staze, a ne na to da pregurate samo još jedan dan. Ispravna akcija će doneti bolju budućnost. Sa nekim važnim muškarcem možete imati izazove u polju odnosa. To mogu biti otac, muž ili nadređeni. U subotu Sunce prelazi u znak Škorpije, što donosi promenu fokusa. Orjentisaćemo se na finansije, kredite i pozajmice. Neko će želeti da napravi velike transformacije i preokrete. Na neke odnose možete staviti tačku. Podela nasledstva i zajedničke imovine može biti aktuelna. Razmišljate o eliminaciji negativnih navika. Trudite se da se više odmarate. Nedelju završavamo tranzitom Meseca kroz znak Blizanci što treba da vam donese lakoću i potrebu za igrom i smehom. Budite više sa svojom decom ako ih imate. Ovog dana očekujte više komunikacije, poziva i poruka. Nemojte insistirati da nekoga ubedite u svoje mišljenje. Neće vas razumeti i doći će do nesporazuma. Neko će vam nešto reći što vam se neće svideti. Zanemarite to, prolazno je. U večernjim časovima se ne prejedajte. 


 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.