Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA PROGNOZA 8 - 14. AVGUST

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Strelca koji gradi prvi aspekt sa Saturnom u ponedeljak ujutro. To definitivno donosi neke nove zakone, kolektivna dešavanja i promene u vezi obrazovanja, uslova za putovanja ili viznog režima. Kvadrat sa Neptunom donosi zbunjenost i rasejanost, kao i zablude koje možete imati, na primer krećete na putovanje i tog dana se promeni neki zakon a vi nemate ono što ispunjava uslov. Veoma je važno biti prisutan tokom komunikacije, jer su naglašeni nesporazumi i greške. Neko će želeti da se definiše krivac i svali odgovornost. Dan može biti naporan ukoliko se ne postigne balans u komunikaciji. Imaćete osećaj pritiska, kao da se sav teret spustio na vaša leđa.


Od utorka Mesec je u znaku Jarca, koji će samo pojačati brige, ozbiljnost ali i distancu u odnosima. Ako se budete dobro organizovali i bili disciplinovani, predani i precizni u vremenu ovo može jedan veoma produktivan dan. Sve svoje poslove dobro isplanirajte i držite se satnice i dogovora. U ranim jutarnjim časovima obavite važne telefonske razgovore i raščistite dokumentaciju na poslu. Ovaj dan posvetite poslovnim obavezama, organizaciji, planiranju i konkretizaciji svojih ciljeva. Lako možete preterati, ali ne u uživanju, već u poslu, pa vas krajem dana može savladati umor. Ipak, taj umor vam neće teško pasti jer ćete biti veoma produktivni. Ono što remeti ovaj dan jeste izazovan aspekt između Venere i Plutona, koji može doneti distancu ili razdvajanje od osoba koje volite. U vezi neke osobe koja vam je posebno bliska, kao što su članovi porodice, partner ili prijatelj možete dobiti nepovoljne vesti ili biti svedok neprijatnih dešavanja. Emotivni odnosi su poljuljani ovog dana, posebno oni koji su zasnovani na manipulaciji ili nezdravoj vezanosti. Neko može doživeti raskid ili pokrenuti razvod.


Nestabilni odnosi se nastavljaju i tokom srede jer je planeta ljubavnih odnosa, Venera, na poslednjem stepenu, što ukazuje na moguć kraj ili prekretnicu izvesnog odnosa. Ovaj dan obiluje mnoštvom aspekata što će doneti veliku dinamiku dana i smenu različitih momenata tokom dana. Najvažnije je ovog da a reagovati šalom i smehom što će vam predstavljati izazov jer ćete se nalaziti u izvesnim ozbiljnim situacijama koje nisu u vašoj moći. Budite aktivni, čak i fizički, upražnjavajte teže umne i fizičke poslove i vežbe. Prijaće vam rad, disciplina, distanca. Lako se možete osećati usamljeno čak i ako ste u vezi ili braku. Ako vam je odnos kvalitetan ne donosite nagle odluke i zaključke ovog dan, već sve odložite za dva, tri dana.

 

četvrtak imamo čak tri planetarna dešavanja. Venera u večernjim časovima prelazi u znak Lava, dom Sunce gradi izazovan aspekt prema Uranu, a Mars ima sekstil sa Neptunom. Ovaj dan će lako doneti eksplozivne situacije, borbu za slobodu i oslobođenja. Ako ste trpeli nešto u poslednje vreme ovog dana možete šokirate sve svojim izjavama i odlukama. Nemir i stres au prisutni tokom celog dana. Dan je potpuno nepredvidiv sa dosta obrta u situacijama kroz koje budete prolazili. Najbolje je ovog dana ništa veliko ne planirati i ne donositi nagle odluke ukoliko niste potpuno sigurni. Ukoliko vam je dosta svega i čekali ste pravi momenat, onda je to ovaj dan. Budite drugačiji ovog dana, izrazite svoju autentičnost. Ako pratite svoju intuiciju i originalnost i hrabro uđete u neke rizike i naizgled nestabilne projekte to vam može doneti dosta koristi. Mars u aspektu sa Neptunom donosi daleka putovanja, posebno situacije i odnose koji imaju veze sa verom i religijom. Ovo je aspekt koji vas podržava da pokrenete neki svoj projekat o kojem toliko maštate i u koji potpuno verujete. 

 

petak nas očekuje pun Mesec koji je dosta intenzivan i donosi značajne promene kako na ličnom tako i na kolektivnom planu. Pun Mesec će se dogoditi u znaku Vodolije u opoziciji sa Suncem u Lavu. Ovo donosi unutrašnje konflikte i rastrzanost oko izvesnih promena u kojima ste primorani da budete. Okolnosti vas teraju da se menjate i to vam teško pada jer ste vezani za neku naviku. Ovo donosi i preokret na kolektivnom nivou kroz položaj ljudi koji mogu biti u konfliktu sa nadređenim figurama, protiv izvesne vlasti i može eskalirati u masovne sukobe i štrajkove. Oni će biti pokrenuti zbog izneverenih očekivanja. Kao kada neko obeća da će vam pomoći ili unaprediti vaš život pa ipak to ne učini samo zato što ima moć. Mesec ovog dana gradi izazovne aspekte prema Uranu, Saturnu i Marsu što će doneti dosta frustracije, uznemirenosti, stresa i besa. Lako ćete upadati u sukobe i situacije u kojima će se i drugi učesnici ali i vi držati slepo svojih principa. Ukoliko se ne prevaziđe taj bes ovo će biti turbulentan dan. 

 

Subotu rezervišite za povlačenje i odmor. Mesec u Ribama će doneti potrebu za više sna i odmora. Teže ćete se razbuđivati ovog vikenda, snovi su živopisniji. Nećete imati fokus i jasnoću, pa su nesporazumi u komunikaciji više nego izvesni. Ne dogovarajte nikakve važne razgovore ili potpisivanje ugovora, kao ni kupovinu tehnike ili automobila. Vikend rezervišite za more, Spa, meditaciju, kreativnost i hobije, uživanje u dvoje.

Nedelju završavamo još jednim izazovnim aspektom između Sunca i Saturna. Svakako je ova sedmica naglašena za ljude na položaju i čelne figure, kao i za važne osobe od autoriteta u vašem životu, posebno kroz očeve ili muževe. Gubitak položaja, vitalnosti, usmerenja i volje lako može biti prisutno. Definitivno celu nedelju a posebno određenim danima vodiće se borba između kolektiva i pojedinca. Ukoliko obe strane nisu zadovoljne dolaziće do pobune, štrajkova i konflikata. Mars u aspektu sa Plutonom donosi tektonske promene u životima ljudi, najviše kroz kolektivna zbivanja, promene zakona, ograničenja, vremenske uslove, ali i na ličnom planu. 

Najviše su prozvani ove sedmice Lavovi, Ovnovi, Škorpije, zatim Bikovi i Vage u znaku ili podznaku.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 1 - 7. AVGUST

Sedmicu započinjemo jednim od najsrećnijih aspekata u astrologiji. To je trigon između Sunca i Jupitera. U ponedeljak možete očekivati izvesne počasti, zvanja i pozicije koje vam se nude. Svakako donosi podstrek za ljude na položaju, kao i postavljanje čelnih ljudi. Iskoristite ovaj aspekt da peomovišete svoj proizvod, brend ili sebe. Mnogo lakše ćete postići napredak i prosperitet ovog dana, posebno u oblasti posla. Posebno osobe sa znakom ili podznakom Ovna ili Lava. U ranim jutarnjim časovima preduzmite važne korake za pokretanje svojih planova i ideja. Budite produktivni i vredni ovog dana. Pozavršavajte što više toga, isplatiće vam se trud. Promene na bolje izvesne su ovog dana. Možete pokrenuti nov načim ishrane, menjati posao ili unaprediti svoje zdravlje. Stomak je osetljiv, posebno u večernjim časovima, možete biti okupirani svojim zdravljem. 

Događaji u ponedeljak su samo priprema za ono što nas očekuje u utorak. Imamo dva glavna aspekta, Mars konjukcija Uran i Veneru u sekstilu sa Uranom. Ovo svakako najavljuje promene u emotivnim i partnerskim odnosima. Veze započinju pod neobičnim okolnostima, iznenada i sa osobama koje najmanje očekujete. Ove aspekte će najviše osetiti Ovnovi, Bikovi, Vage i Škorpije u znaku ili podznaku. Pokušajte da se ne opirete naletu dešavanja i promena kojima ćete biti izloženi. Prihvatite ono što vam dolazi jer su neke situacije neminovne da se dogode. Vreme može pokazati koliko su ove stresne promene dobre za vas. Ukoliko ste već duže vreme spremni da napravite promene u svom emotivnom životu, polju karijere i posla, finansijama, sada je momenat da ih i sami inicirate. Ne čekajte da vas nešto spolja pokrene. Neke osobe mogu naizgled iznenada da prekinu neki odnos ili pokrenu razvod braka, dok će drugi potpuno naglo i brzo ući u izvestan emotivni odnos. Budite otvoreni za nove prilike. 

Tokom srede nastavljaju se aktuelne teme ljubavnih dešavanja. Venera je u lepom aspektu sa Marsom što zaista podržava ulazak u emotivne odnose ili brak. Odnosi koji započinju sada biće zasnovani na velikoj bliskosti i strasti ali će zahtevati dosta slobode i prostora za obe osobe. Ako vam se nude saradnje i poslovne prilike, takođe vas zvezde podržavaju, jer će obe strane biti zadovoljne. Ukoliko ste u prethodnom periodu imali nesuglasice, sada možete izbalansirati neki odnos koji vam je veoma važan. Ono što vas može ometati ovog dana jeste nedostatak samopouzdanja i traženje podrške od drugih da biste pokrenuli neke svoje važne ideje. Budite brzi i oslonite se na sebe. Moguće je prolazno nezadovoljstvo, koje se može manifestovati kroz preterivanje u hrani i povećanoj emotivnosti i razdražljivosti. Kako je Merkur na poslednjem stepenu znaka Lav, budite oprezni u komunikaciji, saobraćaju i sa papirima. 

Od četvrtka Merkur ulazi u znak Device na nekoliko nedelja. Iskoristite ovaj tranzit da pokrenete administraciju ili prikupljanje informacija i papira koji su vam potrebni za plasiranje vaših ideja i projekata. Ovo je najbolji tranzit za delovanje u polju posla, zdravlja, ishrane ili ugovora, važnih razgovora i odluka. Mesec se seli u znak Škorpije što pokreće izvesne strahove u vezi neke osobe, finansija i egzistencije. Osećate da ste sputani vezanosti za novac, zajedničku imovinu ili imate emotivnu zavisnost. U popodnevnim časovima očekujte kvalitetne razgovore i poslovne ideje. Možete doneti važnu odluku u vezi finansijskih poduhvata i investicija. 

Petak je potencijalno izazovan dan, posebno ukoliko ne dozvolite drugima da iskažu svoje stavove koji se mogu razlikovati od vaših. Osećate nesklad između uma i osećaja. Rastrzani ste između dve podjednako važne situacije ili oblasti života. Imate osećaj da morate da se odreknete nečega važnog zarad druge, isto tako bitne stvari. Očekuje vas stres i nagle promene planova. Što ste više vezani za svoje navike i običaje, to će vam teže pasti promena. Dozvolite drugima da sami pronađu rešenje za svoje strahove i izazove. Ne namećute svoje pozitivne stavove i ne insistirate na tome. 

subotu Mesec pravi mnoštvo aspekata što će doneti veliku smenu događaja. Danas sve obavljajte sa velikim oprezom i polako. Nagli preokreti će kod vas izazivati pritisak i nemir. Posebno jutarnji časovi mogu biti neprijatni. Od rane zore možete biti svadljivi i teški i sebi i okolini. Možete se probuditi sa neprijatnim snovima, kao i dobiti nepovoljne informacije o odlaganju i preprekama vaših poduhvata. Ukoliko ostanete smireni i ne podlegne te početnom strahu i anksioznosti, kako dan bude odmicao pronaći ćete kreativna rešenja za svoje planove. Dan može biti veoma koristan za zbližavanje sa partnerom, planiranje porodice, kao i za ideje kako da zaradite više novca. Razmišljate o kreditu ili zajedničkim investicijama. 

Nedelju završavamo sa dva planetarna aspekta. Jedan je povoljan, između Venere i Neptuna. Drugi je jedan od najizazovnijih astroloških aspekata. Prvi donosi zaljubljivanje, čaroliju, inspiraciju i kreativnost. Odnosi koji započinju ovog dana donose dozu tajnovitosti i skrivanja, ili izvesnu prostornu distancu među partnerima. Muzika i umetnost imaju posebnu moć i blagotvorno dejstvo. Provedite dan pored vode, u intimnijoj atmosferi sa svojim partnerom, daleko od očiju javnosti. Početak putovanja ili planiranje istog je veoma podržano sa ovim aspektom. Mars u kvadratu sa Saturnom donosi veoma eksplozivne situacije, sukobe interesa, koji mogu eskalirati u ozbiljne konflikte. Možete se osećati veoma sputano i vezano izvesnim okolnostima u kojima se nalazite. Kao da se sve okrenulo protiv vas i nemate način niti priliku da se oslobodite okova sudbine. Osećate se kao lav u kavezu. Zbog toga su glavne emocije bes, ljutnja, mržnja i strah. Ako ste ispravno postupali u prethodnom periodu, zakon će vas podržati i biti na vašoj strani. Ukoliko niste bili ispravni, ovaj dan donosi karmičke dugove i naplate. 

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 25 - 31. JULI

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Blizanaca, što najavljuje sedmicu ali i dan koji će obilovati komunikacijom. Ono što je povoljno ovog dana jeste potpisivati ugovore, započeti dugoročne projekte i saradnje. Mnogi planovi započeti ovog dana imaju tendenciju da traju u vremenu. Oprez se preporučuje prilikom detalja i sitnica na koje treba obratiti pažnju. Ukoliko ne pročitate dovoljno dobro ugovor možete potpisati nešto čime nećete biti u potpunosti zadovoljni. Obratite pažnju i u toku razgovorima da budete dovoljno jasni i precizni, a sa druge strane i vi možete nešto pogrešno protumačiti ili razumeti sagovornika. Ovog dana imamo kvadrat između Venere i Jupitera što donosi previše trošenja novca, ili ćete imati neke neplanirane izdatke. Potreba za uživanjem i hedonizmom je naglašenija pa se i apetiti povećavaju i skloniji ste preterivanju u bilo čemu. Moguća su manja razočarenja zbog neispunjenih obećanja ili očekivanja. 

 

Od utorka Mesec je već u znaku Raka, što donosi aktivaciju polja porodice i pitanja selidbi, nekretnina ili privatnog biznisa. Postajemo emotivniji i reagujemo mnogo burnije. Lep aspekt između Meseca i Venere donosi susrete sa ljudima koje volite, porodična okupljanja, vesti o trudnoći ili ozvaničenju veze. Iskoristite ovaj lep aspekt da organizujete druženje u svom domu. Prijaće vam priprema hrane za vaše prijatelje i porodicu. Neko će proslaviti useljenje ili kupovinu nekretnine. Ipak, pripazite ovog dana zbog izazovnog aspekta između Merkura i Marsa, koji donosi svađe i konflikte, posebno u večernjim časovima. Ukoliko se budete tvrdoglavo držali svojih principa neko će vas iznervirati jer će aktivirati vaše nesvesne programe. Ako ostanete fleksibilni, možete od osobe koja će vam biti neprijatna u toku ovog dana stvoriti bliskost. 

 

Sreda može biti veoma kvalitetan dan ukoliko se malo povučete i ne insistirate na nekoj prevelikoj komunikaciji. Prijaće vam da se malo distancirate od ljudi. Možete biti produktivni ukoliko imate privatan biznis ili radite od kuće. Dosta poslova možete završiti ovog dana, energija vam je posebno usmerena na porodične obaveze. Prijao bi vam odmor pored neke vode. Budite obazrivi prema svom zdravlju, imunitetu, posebno prema stomaku. Ovog dana možete pokrenuti važne promene, posebno ukoliko želite da menjate mesto stanovanja, ili idete u inostranstvo. Snovi, vizije i intuicija su posebno naglašeni ovog dana. 

 

četvrtak imamo mlad Mesec u znaku Lava, koji vam može biti vetar u jedra za sve vaše važne projekte koji se tiču promocije ličnosti, identiteta, brenda i veće vidljivosti. Možete tražiti povećanje plate, bolju poziciju, više odmora i zabave za sebe. Mlad Mesec ima podršku Jupitera što će doneti sjajne prilike za ekspanziju vaših planova i ideja, nakon čega se istog dana Jupiter okreće u retrogradnom hodu, što će doneti stare projekte na repertoar. Vratićete se u planove koje ste imali u nekom prethodnom periodu, i koji su bili u nekoj vrsti stagnacije. Merkur u izazovnom aspektu sa Uranom ovog dana donosi izazove u polju komunikacije, transporta, dokumentacije. Ovaj aspekt donosi stres i nervozu kao i značajne promene vaših planova zbog nepredviđenih i neočekivanih dešavanja. Neka informacija ili činjenica vas može šokirati. Fokusirajte se na svoju jasnu viziju koju ćete pokrenuti od ovog dana. Petak rezervišite za zabavu, druženje, izlazak u polje javnosti. Možete objaviti neki projekat, plasirati brend ili održati predavanje većem broju ljudi. Ipak, izazovni aspekti Meseca sa Marsom i Uranom mogu dovesti do nesporazuma i konflikata, povreda i stresa. Ako se čvrsto držite svojih stavova i određenih rutina, ovaj dan vam može biti veoma naporan. 

 

Subota donosi važne informacije ali i razgovore koje možete voditi. I dalje je naglašena energija uspeha, veće vidljivosti i popularnosti što treba iskoristiti za promociju sebe ili svog proizvoda. Izazovan aspekt sa Saturnom dovodi do stagnacije i zastoja u nekim aspektima. Sa izvesnom osobom dolazi do problema u komunikaciji što može rezultirati prekidom kontakta. Neke vaše misli i brige vas posebno opterećuju. Osećate da nešto staro trebate otpustiti da biste započeli nešto novo. 

 

nedelju ste okupirani poslom, ali i zdravljem i čistoćom. Mesec je u znaku Device što aktivira vaš perfekcionizam, radoholičaratvo i kriticizam. Primećujete sve i svašta, posebno vam upadaju u oči detalji i sitnice vam lako mogu ići na nerve. Posvetite ovaj dan raspremanju svog stambenog ili poslovnog prostora, raščistite nered, pobacajte stare stvari i papire. Merkur u kvadratu sa Saturnom donosi brige, okupiranost ozbiljnim temama, strahovima ili nečijim zdravstvenim stanjem. Događaju se greške, kvarovi i zastoji u komunikaciji i saobraćaju. Ovaj dan je najbolje posvetiti radu i zahtevnim obavezama, jer nema puno zadovoljstva i uživanja. Čak i ako budete imali priliku za opuštanje neće vam polaziti za rukom, jer će vam se motati po glavi ono što trebate da završite. 

Ove sedmice posebno su prozvani Blizanci i Device, u znaku ili podznaku. 

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 18 - 24. JULI

Sedmica pred nama je veoma značajna jer donosi dosta promena i dešavanja. Tri planete, Venera, Merkur i Sunce će promeniti znak, što će najviše osetiti osobe u znaku ili podznaku Bika, Lava, Blizanaca, Device i Vage. Prvi dan nedelje, ponedeljak, donosi mnoštvo dešavanja. Pripremite se za promene koje će se smenjivati iz sata u sat. Prvi deo dana donosi veliku pospanost, nedostatak fokusa i pažnje, kao i potrebu za snom, odmorom i povlačenjem. Buđenje prate živopisni snovi, ali i energija koja vas usmerava u potrebnom pravcu. Možete odmah nakon ustajanja osetiti snažnu potrebu i sigurnost šta želite da pokrenete i ostvarite u narednom periodu. Pratite svoje emocije jer će vam one biti jasan vodič ovog dana, posebno u prepodnevnim časovima. Povežite se sa sobom, osetite tačno ono što želite i krenite u realizaciju kada Mesec nakon trinaest časova pređe u znak Ovna. Vrlo je verovatno da se ovog dana suočavate sa svojim strahovima i teškim mislima ili odlukama koje trebate doneti. Informacije koje stižu do vas mogu biti uznemiravajuće, posebno ukoliko su povezane sa poljem odnosa, novca ili bezbednosti i zdravlja vama važnih osoba. Merkur je na poslednjem stepenu Raka što donosi neku vrstu okončanja odnosa kroz razgovore, posebno u vezi porodice, privatnog biznisa, nekretnine ili selidbe. Venera ovog dana menja znak, i ulazi u znak Raka, gde će se zadržati do jedanaestog avgusta. Ovog i sutrasnjeg dana najviše su prozvani Bikovi, Blizanci, Device i Vage. 

 

utorak imamo promenu planete Merkur, koja ulazi u znak Lava, i tu će se zadržati do četvrtog avgusta. Konverzacija se sada bazira na Ja principu. Šta Ja želim, šta Ja mislim, glavna su pitanja. Ono što ste osetili u prethodnom periodu sada imate potrebu da definišete i ostvarite. Imaćete veću potrebu za zabavom i provodom, i da izađete iz svoje čaure. Ovu promenu će najviše osetiti Blizanci i Device. Ovog dana je potrebno sve obavljati precizno i na vreme. Očekujte povoljne vesti, pojačani optimizam, i informacije u vezi putovanja, usavršavanja i sertifikata. Prati vas sreća, posebno vatrene znake Ovan, Lav i Strelac. 

 

sredu imamo jedan izazovni aspekt između Sunca i Plutona, koji donosi pad imuniteta i vitalnosti, kao i pojavu strahova. Vesti o nekom važnom muškarcu koji ima izazov u polju zdravlja ili pozicije koja se menja. Pad sa položaja. Izazovi unutar porodice posebno sa ocem ili mužem ili osobom koja predstavlja autoritet za vas. Zbog strahova i prepreka koje se ovog dana aktiviraju lako možete upadati u sukobe i konflikte, delovati nestrpljivo i bez takta. Pokušajte ovog dana da ostanete u što vedrinom raspoloženju. 

 

Od četvrtka Mesec se već uselio u znak Bika donoseći drugačiju atmosferu i teme koje će se otvarati. Više razmišljate o finansijama i novčanoj sigurnosti. Ukoliko budete bili hrabri ovog dana možete biti iskreniji u odnosima i aktivaciji finansijskih ulaganja ili štednje, kao i traženje pozajmice ili kredita. Ljubavni odnosi su na programu ovog dana i u ovoj oblasti možete osetiti promene, posebno Bikovi i Vage u znaku ili podznaku. Ono što vas može razbesneti ili izvesti iz takta jeste nedostatak novca ili glad. Pobrinite se da sve isplanirate ovog dana i da imate sve što vam je potrebno. 

 

petak nas ponovo očekuju izazovi sa važnim osobama kao što su autoriteti, nadređeni ili direktori. Neko može imati pad sa položaja ili promenu pozicije. Neko može osećati pad volje ili imuniteta. Stomak je posebno osetljiv ovog dana, pa pripazite šta jedete i pijete. Okolnosti vas ne podržavaju ovog dana. Prepreke i naizgled neočekivane situacije dovode do frustracija. Nemate dovoljno novca za projekte koje zelite da ostvarite ili vas čekaju neplanirani troškovi, kroz kvarove u kući. Nailazite na zastoj u svojim planovima. Nešto se odvija previše sporo za vaša očekivanja. U večernjim časovima Sunce ulazi u znak Lava, što će doneti drugačiju energiju, ekspanziju i prosperitet posebno ukoliko ste Ovan, Lav, Strelac. 

 

subotu se budi vedar duh kao i vedrije teme. Kao da vidite “svetlo na kraju tunela”. Mesec je u Blizancima pa aktivirajte lakoću deteta u sebi, igrajte se i zabavljajte sa svojom ili tuđom decom, ili organizujte druženja za vikend sa puno aktivnosti i više ponuda. Blizanci vole mogućnost izbora i aktivaciju radoznalosti, pa se više krećite i komunicirate sa okolinom. Komunikacije neće faliti jer imamo lep aspekt između Merkura i Jupitera što je povoljno za učenje, usavršavanje ali i premošenje znanja i informacija, kao i za putovanja ili planiranje istih. Podržana su poznanstva i društveni događaji. Upišite se na neki kurs, učite strani jezik, organizujte predavanje. 

 

Nedelju završavamo povoljnim aspektima između Meseca i Merkura i Jupitera, koji donose sve isto opisano kao i u subotu. Obilje komunikacije, kretanja, kraćih putovanja, prenošenja informacija i znanja. Budite samo oprezni da ne pametuje te mnogo i ne namecete svoje stavove drugima. Takođe, nemojte se baviti površnim informacijama odnosno ogovaranjima. Svakako jeste dan koji treba posvetiti lakoći, dok teške teme treba izbegavati, ali da lakoća ne pređe u ogovaranje i spletkarenje. Ostavite ozbiljne razgovore za neki drugi dan.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 11 - 17. JULI

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca u znaku Strelca koji gradi prvi harmoničan aspekt prema Jupiteru. Ponedeljak donosi pojačan optimizam i nadu u bolje sutra. Posle par dana teških emocija konačno se osećamo kao da smo videli svetlo na kraju tunela. Ovaj osećaj mogu doneti neki događaji ili povoljne okolnosti ovog dana. U kakvoj god da se situaciji nalazite, sa ovim aspektom imate osećaj da će sve biti kako treba. Ljubaznost i bliskost u komunikaciji donose povoljne obrte situacija i odnosa. Ovaj dan je idealan za uspostavljanje harmonije u odnosima, planiranje putovanja ili edukacija, razvoj optimizma. Ukoliko ne budete nametali svoje stavove drugima ovo može biti veoma produktivan dan. 

 

Utorak predstavlja jedan od najeksplozivnijih dana ove nedelje u kojem je potrebno imati veliku brzinu i svest u reakcijama. U suprotnom izaziva dosta povezanih negativnih dešavanja. Jutro možete dočekati pospani i konfuzni, dok će ostatak dana od vas zahtevati dosta odgovornosti i izvršavanja obaveza. Borbeniji ste nego obično, ili nailazite na ljude koji imaju autoritet i pokušavaju da vas kontrolišu. Svedite ovaj dan na minimalne moguće frustracije, budite tačni i precizni u komunikaciji. 

 

sredu imamo pun Mesec u znaku Jarca, koji će doneti kulminaciju odnosa i projekata. Setite se šta ste započinjali pre dve nedelje. Pun Mesec generalno donosi razdražljivost, napetost, ishitrene reakcije, emotivnu ili psihičku labilnost, pa pokušajte da ostanete što više prisebni i držite se svog rasporeda i rutine. Ovog dana imamo trigon između Venere i Saturna što će doneti prilike za učvrščivanje vaših finansija i odnosa. Mnogi će se odlučiti na sledeći korak u emotivnim vezama, kao što su ponude za brak ili veridbe. Odnos koji ovog dana započinje zasniva se na zajedničkim ciljevima i dugotrajnosti. Započnite dijetu ili neki vid štednje. Imate ozbiljniji pristup na polje novca i braka. Početak uspešnih poslovnih saradnji. 

 

Četvrtak je dan koji će obilovati dešavanjima. Mesec iz znaka Jarac prelazi u znak Vodolije, što će doneti promene u kolektivnim zbivanjima, kroz politiku, putovanja, vazdušni saobraćaj, ili društvena okupljanja i organizacije. Jutro donosi teskobu, tugu i brige, kao i ozbiljnost i odgovornost. Drugi deo dana donosi neočekivane pozive i predloge, posebno kroz okupljanja sa prijateljima, prilike za upoznavanja i ekspanziju preko vaših kontakata koje imate. Kako je Merkur u lepom aspektu sa Uranom, očekujte prilike za kraća putovanja, pozive i ideje koje vam iznenada dolaze. Ovog dana je potrebno da brzo reagujete i koristite prilike koje se budu nudile. Istog dana je Venera u kvadratu sa Neptunom što donosi tajne veze, ali i razočarenja i iluzije. Prisutni su razotkrivanje neistinitih informacija o nekome ili nečemu. Imate prevelika očekivanja pa se razočaravate u neku blisku osobu. Čuvajte novac, novčanike i nakit, jer su mogući gubici. Pazite kome šta pričate. 

 

Petak je idealan dan za okupljanja i druženja. Imamo jedan izazovni aspekt ovog dana između Meseca i Urana, što donosi nepredvidivost i rastrzanost. Lako možete upasti u stanje stresa jer će se situacije odvijati izvan vaše kontrole. Nemojte nametati svoje pozitivne stavove drugima jer lako možete naući na neodobravanje i neprihvatanje. Ne planirajte ovaj dan po nekim striktnim pravilima i satnici jer je najverovatnije da će stvari ispadati iz šablona i očekivanja. 

 

Subotu isplanirajte u jednom opuštenom stilu. Biće vam potrebno da se odmorite, naspavate i distancirate od spoljašnjih uticaja. Ovo je jedan od lepših dana za aktivaciju uživanja, emotivnih odnosa, lepote i harmonije. Sve stvari treba obavljati polako i bez pritiska. Intuicija je posebno naglašena pa poslušajte taj unutrašnji glas šta vam govori. Mesec u prepodnevnim časovima prelazi u znak Ribe pa je potrebno utišati se i svesti komunikaciju na najmanju moguću meru. Povezujte se sa drugima na drugačije načine sa što manje pričanja. Iz suptilnog osećaja možete pokrenuti neka kreativna dela i odnose. Sunce je u konjukciji sa Merkurom pa mogu stići vesti i informacije, ali i projekti koje ste započinjali dvadesetog maja ove godine. Pratite znakove pored puta jer danas nema slučajnih kontakata niti informacija koje stižu do vas. 

 

Nedelju završavamo u istom raspoloženju kao i u subotu. Više spavajte i odmarajte. Ne opterećujte se analizom i razmišljanjima. Racionalne odluke ostavite za neki drugi dan. Provedite vreme u prirodi, posebno pored neke vode. Merkur je u trigonu sa Neptunom te iskoristite ovaj aspekt za razvoj kreativnosti i umetnosti. Muzika ima poseban značaj ovog vikenda te posetite neki koncert ili jednostavno uživajte u omiljenim melodijama. Pozivi za daleka putovanja, hodočašća, posete svetim mestima, ili planiranje istih, pisanje poezije ili interesantnih priča podržano je ovog dana. Sve informacije proveravajte i ne nasedajte na polu informacije.

 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.